Home Nogomet Istra 1961 NA DANAŠNJI DAN | Prije sedam godina nikad jača Istra 1961 uzela...

NA DANAŠNJI DAN | Prije sedam godina nikad jača Istra 1961 uzela bod zagrebačkom prvaku

SHARE

Sedam godina dug je, ali i kratak period, ovisno kakva je percepcija. Naime, na današnji dan 2013. godine Istre 1961 je na stadionu Aldo Drosina ugostila Dinamo, a susret je okončan bez pobjednika. Nije bilo niti golova.

Zanimljivo, sve se (osim jednog igrača) promijenilo u oba sastava, ali suci su i danas na Prvoj HNL. Okršaj je sudio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a Tomislav Petrović iz Valpova i Dalibor Conjar iz Osijeka bili su pomoćnici. Pejin je u 68. minuti i isključio iz igre Marcela Brozovića, danas igrača milanskog Intera.

Istra 1961 vrlo vjerojatno nije nikad bila jača. Pamić je poslao na golu Prskala, a u zadnjoj liniji Fausta Budicina, Ivana Zgrablića, Igora Čaglja i Hrvoja Milića. U veznom redu bili su Slavko Blagojević, Mislav Anđelković, Adnan Aganović, Stipe Bačelić Grgić i Jure Obšivač dok je u napadu bio usamljen Goran Roce. S klupe su ušli Andrea Ottochian i Tomislav Havojić.

Ni Kruno Jurčić nije imao „slabu“ momčad. Ivan Kelava je bio na vratima, a Šime Vrsaljko i Josip Pivarić na bekovima. Stoperi su bili Tin Jedvaj i Josip Šimunić, a ispred njih dva zadnja vezna, Arian Ademi i 68 minuta Brozović. Iza dva napadača Fatosa Beqiraja i Ante Rukavine bili su ofenzivni veznjaci Alen Halilović i Sammir. S klupe su ušli Zvonko Pamić, Luis Ibanez i Jozo Šimunović.

Istra 1961 je u tom trenutku bila osma (od 12 klubova) s 27 bodova, pet više od opasne zone, a Dinamo je već tad imao deset bodova prednosti nad druoplasiranom sestrom. Sve u svemu, tek kada se pogledaju imena koje je Pamić imao u svom kadru, jasno je zbog čega Prelec ima toliko problema. Stvar je ponajviše, kao i uvijek, u kvaliteti igrača.