Home Nogomet Ostalo NA DANAŠNJI DAN | Veliki derbi Istre i Rudara, debitirao kasniji kapetan...

NA DANAŠNJI DAN | Veliki derbi Istre i Rudara, debitirao kasniji kapetan Kovara

SHARE

Na gradskom stadionu u Labinu na današnji dan 2005. godine odigrao se istarski derbi u sklopu 27. kola Treće HNL Zapad. Bile su to prve dvije momčadi na ljestvici, a kada pogledati sastave biti će vam jasno i zašto.

Za Kovare su igrali Batelić, Barišić (53. Munjas), Paliska (38. Vlačić), Fable, Lukež, Hoxha, Radočaj (76. Juričić), Černjul T., Kovačević, Maras i Černjul M. Treba napomenuti da je u tom susretu za seniore debitirao kasniji kapetan Rudara Igor Juričić, te 2005. godine tek 17-godišnjak.

Istra je igrala u sastavu Matika, Simeunović, Basta, Raković, Osmanović, Konović, Rašula, Pekica, Halilović (90. Haliti), Gnip i Lipić. Rudar je bio bolji, preko braće Černjul, Matijasa i Tomasa, imao je dvije pogođene grede u prvih 15 minuta, a u 27. Batelić sjajno brani „zicer“ Halilović.

Pred kraj prvog poluvremena Tomas Černjul prekrasnom asistencijom pronalazi Roberta Marasa na dva metra od gola i to je 1:0. No, Puljani se ne predaju, štoviše, u drugi dio ulaze žustrije, pa ponovno domaće „spašava“ Batelić, nakon šuta Rakovića. Minutu kasnije Kristijan Pekica realizira jedanaesterac za konačnih 1:1.