Home Nogomet Ostalo NA DANAŠNJI DAN | Žminj izbacio Istru iz polufinala Kupa, pogledajte prezimena!

NA DANAŠNJI DAN | Žminj izbacio Istru iz polufinala Kupa, pogledajte prezimena!

SHARE

Na današnji dan prije 20 godina odigrano je polufinale Kupa Istre, i to kakvo! U Žminju je ispred 500 gledatelja gostovala Istra, a sudio je Matijević iz Rovinja. Susretu je prisustvovalo i desetak Demona koje su „čuvali“ policajci, njih četrdesetak.

ŽMINJ: Pamić, Bon, Matika (79. Križanac D.), Orbanić, Mofardin, Brgić, Šugar, Peteh, Husić (56. Damijanić), Karlović, Sić (56. Križanac F.)

ISTRA: Modrušan, Bernobić, Dobrić (46. Peršić), Alibašić (70. Smolčić), Fatorić, Božac, Polovanec (64. Černjul), Jakirović, Bagavac, Androšić i Žiković.

Žminjci su tog dana iskoristili lošu formu favoriziranih Puljana koji su poveli u 23. minuti golom Igora Žikovića. Džemal Husić je poravnao minutu kasnije, a Sergej Jakirović, današnji trener Maribora, pogađa u 50. za 1:2. Ipak, Žminjcima penale donosi Fausto Križanac, golom u 58. minuti, samo 150 sekundi nakon ulaska u igru.

Krenulo se u izvođenje jedanaesteraca, a Žminjci su tu imali dva heroja. Vedran Pamić obranio je dva jedanaesterca, Jakiroviću i Androšiću, a najbolji igrač susreta Marino Brgić poentirao je za 6:5 i odlazak Žminja u finale Kupa Istre.