SHARE

Tri su dana, samo tri dana imali su za odmor nogometaši Gorice nakon odigranog dvoboja protiv Slaven Belupa ovoga ponedjeljka. U konstelaciji HNL-a, gdje je igračima teško i naporno igrati u tako ubrzanom ritmu, stigao je i petak, dan u kojemu momčad Istre 1961 može još dodatno zagorčati život Gorici i bivšem izborniku Sjeverne Makedonije koji zasigurno pamti i ljepše dane od ovih sedamdesetak koliko se nalazi na klupi “fenjeraša”.

Istra 1961, pak, s druge strane, ne pamti ljepše dane. Razvijen je barjak kluba na gradskoj palači u slavu i čast prve pobjede Istre 1961 u Rijeci ikada i vijori li vijori, pa je vrijeme da se toj veličanstvenoj pobjedi pripiše još jedna. Ova protiv Gorice ovoga petka.

Realno, to treba i očekivati. Neovisno o tome što neće biti najvrijednijeg igrača Istre 1961, Maura Perkovića, zbog tri žuta kartona, momčad Gonzala Garcie ovu prigodu ne smije propustiti. Neće trobod donijeti nikakav pomak na ljestvici, ostati će Istra 1961 na šestoj poziciji, ali bi već nakon šesnaest odigranih utakmica gotovo potpuno riješila pitanje ostanka u ligi.

Poželimo im to ovoga petka od 18:00 sati u utakmici za koju su delegirani Ante Čulina iz Zagreba sa svojim pomoćnicima Nikolom Kečkišem iz Virovitice te Ivanom Janićem iz Iloka, dok je uloga VAR suca povjerena Goranu Pečariću iz Zagreba.