SHARE

U subotu, od 17:00 sati na štinjanskom Fortinu odgirati će se susret dvije momčadi koje realno mogu još koje mjesto gore ili dolje na prvenstvenoj ljestvici, no radi se o momčadima koje su obilježile ovo proljeće zaista dobrim igrama, ali i rezultatima koji su pratili ono što su nogometaši pokazali na travnjaku.

Kod momčadi Štinjana možda i ovih dvanaest osvojenih bodova na proljeće ne predstavljaju realno njihovu kvalitetu tijekom samog susreta. Nemojmo zaboraviti da su prvo kolo proljeća do nekoliko minuta prije kraja imali vodstvo u Umagu od 3:2 da bi u sudačkoj nadoknadi bili poraženi sa 4:3, a svi znamo kako su i na koji način prošli ove nedjelje kod Dajle. No, dobro. Strasti su se smirile pa možemo dalje.

I ne, nije ovo u Štinjanu samo od sebe odjednom čudo. Treneru Ivanoviću trebala su upravo dva igrača koja su ove zime pojačala momčad. Trebao mu je jedan iskusniji vezni igrač kojega je dobio u obliku Martina Đerđaja i trebao mu je napadač koji će znati poentirati u određenim prigodama. Njega je dobio u Ivanu Šistovu. Štinjanskih 25 do sada osvojenih bodova garantira im mir do kraja sezone. Mir, koji će im, nadamo se, pokloniti i suci svojim objektivnim sudačkim odlukama.

Subotnji suparnik trenutno se nalazi iznad Štinjana. U bijegu im je četiri boda. Momčad Bojana Barića ovoga je proljeća doživjela samo jedan poraz, onaj od Kaštelir Labinci, remizirali su sa Umagom, Kanfanarom i Višnjanom dok su u ostalim susretima travnjak napuštali kao pobjednici. Donijelo im je to petnaest proljetnih bodova, no tu ne žele stati.

Međutim, momčad iz Brtonigle imala je ove zime izuzetno velikih problema oko daljnjeg funkcioniranja kluba, o čemu smo već pisali. Dolaskom u rukovodstvo kluba Amira Kazića pokrenuo se i ostatak dotadašnjeg društva pa je momčadi osigurano mirno proljeće, a oni u tom proljeću naprosto uživaju.

Trener Bojan Barić ima društvo satkano od iskusnih nogometaša u najboljim godinama. Imena Kristijana Kolara, 35-godišnjaka na vratima Brtonigle, njegovih vršnjaka Saše Kapulara koji dijeli prvo mjesto na ljestvici klupskih strijelaca zajedno sa desetak godina mlađim Lukom Čavarovićem, zatim najiskusnijeg i najstarijeg igrača Aleksandra Uzelca koji je zaplovio u četrdesete, imena su koja kod suparnika bude i respekt i poštovanje.

Kada na njih četvoricu navedenih dodate još Branka Jurića, tridesetpetogodišnjaka koji igra kao u najboljim seniorskim danima, njegovog vršnjaka Gorana Vitasovića koji je nakon preseljenja s Labinštine već petnaest godina član Brtonigle Nove Vas, pa na njihovo iskustvo uklopite nekolicinu mlađih igrača kao što su Roni Rauch i Gabriele Kovačić, jasno je da šef stručnog stožera ima veoma zanimljiv zadatak kojega uspješno provodi sa ovim navedenim momcima.

Susret u Štinjanu naprosto je poslastica za sve one koji ga imaju namjeru pohoditi ove subote, rekli smo, od 17:00. Sudar dvije potpuno neopterećene momčadi ne može se drukčije nazvati, do poslasticom.