Home Rukomet Prva HRL Jug Na krilima Marina Sinčića, Umag do nove pobjede u istarskom derbiju

Na krilima Marina Sinčića, Umag do nove pobjede u istarskom derbiju

Rukometaši Umaga bili su sinoć favoriti u Puli, iako su na istarski derbi stigli bez Urha Jakoba Poberaja i iskusnog Tea Stapara, ali momčad Brune Marosa ima i širinu i kvalitetu pa ne čudi što su na pragu Premijer HMRL.

S druge strane, Puljani su dali kvalitetan otpor u prvom dijelu gdje su gosti tek na kraju golovima Sinčića i Horozovića otišli na 15:18, iako treba reći i kako je Umag imao 7:12 u jednom trenutku.

No, Arena se nije predavala pa je u 33. Simetić poentirao za 18:18. Ipak, u narednih desetak minuta Umažani „stišću“ svoju obranu i olakšavaju posao vrataru pa je u 40. ponovno tri gola razlike – 20:23.

Otprilike tu prednost su Umažani imali do 56. minute kada nakon isključenja Simetića zabijaju Bassanese, Ćosić i Sinčić za 28:35 i najveću razliku na susretu. Konačnih 30:36 realan je odnos snaga na terenu.

Kod domaćina čak četiri igrača s po pet pogodaka – Čuljak, Simetić, Krajcar D. i Grbac, dok je goste predvodio najbolji igrač susreta, Marin Sinčić, s čak 13 postignutih pogodaka. Sada na vrhu Zamet s utakmicom manje ima 17 bodova, dok su Umag i Zadar 1954 na 16 bodova. Čeka nas zanimljiv nastavak prvenstva.


PULA – Dom sportova Mate Parlov – PRVA HRL JUG – 10. kolo – SUCI: Hrvoje Cili (Zagreb) i Igor Cili (Velika Gorica)

ARENA PULA – UMAG 30:36 (15:18)

ARENA PULA: Krajcar J., Švić, Srdarević, Milutinović, Brečević 1, Čuljak 5, Mikuličić 4, Lokvančić, Buić, Božić 3, Simetić 5, Hichri 1, Jaman 1, Krajcar D. 5, Šostar-Vazgeč, Grbac 5

Sedmerci: 3/4, Isključenja: 10 minuta

Trener: Velimir Tomašev

UMAG: Ćosić 6, Bassanese 2, Horozović 7, Bošnjak 2, Vukotić 2, Buršić V. 4, Modrušan, Martinčić, Sinčić 13, Medica, Matijević Sv., Matijević Se., Perinović, Buršić Z.

Sedmerci: 1/1, Isključenja: 8 minuta

Trener: Bruno Maros