SHARE

Hajduk je u srijedu ostvario najistaknutiji razultat u posljednje četiri godine, a to je ulazak u finale hrvatskog nogometnog kupa. Posljednji put to je splitskoj momčadi uspjelo u sezoni 2017/18 kada su u finalu minimalno poraženi i Vinkovcima od zagrebačkih “modrih”. Na krilima tog uspjeha od polovice ovoga tjedna Hajduk stiže u Pulu. Da je došao u neko drugo vrijeme, došao bi po bodove, ali sada, nakon ulaska u finale, pobjeda Hajduka na Drosini čini se kao jedina izgledna opcija.

Istra 1961 će nove bodove morati tražiti negdje drugdje. Imala je priliku za to prije pet dana u Šibeniku, no do njih nije došla. Teško će do uspjeha i za sedam dana kod Slaven Belupa, pa ćemo morati sačekati da još jednom nadmaši Dragovoljca. U sastavu magične pulske nogometne momčadi svakako neće biti Perere koji mora odraditi kaznu od tri žuta kartona, a vrlo vjerojatno neće biti ni Blagojevića koji je u Šibeniku obnovio ozljedu.

Ali, bilo njih dvojice u sastavu ili ne bilo, osnovna se stvar ne mijenja. Ni Puljani nemaju mogućnosti, odnosno neće pronaći mogućnosti da zaustave Marka Livaju koji ovakve susrete riješava sa pola snage. Protiv Gorice je pokrenuo opasan napad iz kojega su Splićani postigli prvi pogodak, a direktno je asistirao Melnjaku za drugi pogodak, te učinio još poneke ključne trenutke utakmice. Već nekoliko mjeseci uredno pričamo kako Hajduk ovakve utakmice riješava na njegov pogon, a tako će vrlo vjerojatno biti i u Puli.

Ono što je dobro je činjenica kako stadion više nije zatvoren i kako bi Drosinu moglo okupirati pet do šest tisuća ljudi pa da konačno i na pulskoj bombonjeri vidimo pravu atmosferu. Ostalo je ionako nebitno. Hajduku treba pobjeda da ostane u utrci za naslov, Istri 1961 ne treba ništa i tu je sve jasno.

Susret je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 17:05, a pravdu će na njemu pravedno dijeliti Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca sa svojim pomoćnicima Bojanom Zobenicom iz Velike Gorice i Dinom Knezom koji dolazi iz Osijeka. VAR soba je pod prismotrom Osiječanina Daria Bela.

U svakom slučaju, napunite stadion i uživajte.