Home ISTRA Atletika Na krosu u Medulinu nastupilo nešto manje od 600 natjecatelja

Na krosu u Medulinu nastupilo nešto manje od 600 natjecatelja

U subotu 11. ožujka 2023. u organizaciji Atletskog saveza Istre i Atletskog kluba Medulin u medulinskom kampu Kažela održano je Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Nastupilo je nešto manje od 600 natjecatelja iz 28 atletskih klubova.

Predivna Kažela uz prelijepo vrijeme ugostila je najbolje hrvatske trkače na srednje i duge pruge, koji su odmjerili snage u uvijek atraktivnim kros utrkama. Naizgled lagana staza, trkačima je pokazala zube iscrpljujućim blagim, ali izuzetno dugim uzbrdicama, čestim nizbrdicama koje mijenjaju ritam trčanja, te preprekama u vidu bala sijena ili neravnina na samom terenu.

Kažela je idealan teren za ovu vrstu utrka, zato je ovo i bilo pripremno i promotivno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u krosu WXC24 Medulin & Pula koje se treba održati u Veljači 2024. na istom mjestu.

Ukupni pobjednici su Atletski klub Agram iz Zagreba s 160 bodova, drugo mjesto osvojili su atletičari Dinamo – Zrinjevca s 114 boda dok je treće mjesto zauzeo riječki Atletski klub Kvarner s 109 bodova.

U ženskoj konkurenciji poredak je bio isti kao i ukupno, Agram 78 bodova,  Dinamo – Zrinjevac 63 boda, i Kvarner s 54 boda, dok je do samog kraja bila neizvjesna bitka za prva tri plasirana u muškoj konkurenciji gdje je također slavio zagrebački Agram s 82 boda, ali je u dramatičnoj završnici Kvarner osvojio 55 bodova ispred treće plasiranog Dinamo – Zrinjevca s 51 bodom.

Od Istarskih klubova ukupno je najbolja bila AK Istra s osvojenim 16. mjestom, dok su najbolje rezultate postigli AK Albona Labin s osvojenim četvrtim mjestom u utrci na 2 km kadetkinje i AK Maximvs Poreč s također osvojenim četvrtim mjestom u utrci na 1.5 km mlađi kadeti.

Velike zahvale u organizaciji ima i Arena Hospitality Group u čijem kampu se održala ova kros utrka, medijski pokrovitelj Medulin FM, te Sportska zajednica Općine Medulin.

Uz još poneki proljetni kros uskoro počinje i atletska sezona na stadionima,  možemo najaviti Otvoreno prvenstvo Istre na stazi koje će se održati 15. travnja 2023. u Puli.

Previous articleSuperSport HNL | “Viteštvo” nogometne igre
Next articleMlade karatašice Finide u Sloveniji do dvije medalje