Home Nogomet Ostalo Na najvećem vratarskom kampu u Europi i ove zime će ponovno biti...

Na najvećem vratarskom kampu u Europi i ove zime će ponovno biti radno, naporno i zabavno

Pred golmanskim kampom „Cotić-Starčić“ je duga i radna zima. Ova 2023. godina će ostati zlatnim slovima upisana u povijest tog golmanskog kampa. Ove su godine i službeno postali najveći vratarski kamp u Europi kroz koji će završno sa Dajlom proći preko 300 vratara sa cijelog Balkana.

Zima će im biti itekako radna s ukupno četiri kampa i preko 120 vratara. Ovaj sada već pravi brend odradio je u pet godina čak 34 kampa na raznim lokacijama. Izolu i Dajlu pohoditi će vratari sa područja cijele Hrvatske, Slovenije, BIH, Srbije, te po prvi puta iz Italije, Austrije i Makedonije.

„Zimu otvaramo sa Slovenijom i trećim gostovanjem u Izoli u kojoj ćemo provesti pet dana točnije od 13. do 17. prosinca 2023., a nakon kratkog odmora selimo tamo gdje je sve počelo – u Dajlu gdje ćemo odraditi dva termina. Dajla već tradicionalno zatvara godinu prvim terminom od 26. do 30. prosinca, a isto tako i otvara narednu godinu prvim terminom od 2. do 6. siječnja 2024. godine“, rekao nam je Aleksa Cotić.

„Svi termini su popunjeni u nekoliko sati, a lista čekanja je nažalost ponovno veća od broja upisanih. Svjesni smo kako je ovo što smo u našem golmanskom kampu napravili pomalo nestvarno, ali je i dokaz kako se poštenim radom sve može. Naredna godina će nam biti još izazovnija“, poručio je Aleksandar Starčić.

Kako i ne bi bila, kad su dogovorili još jednu novu zimsku lokaciju – Ljubljanu. Tamo će odraditi kamp od 19. do 22. veljače 2024. godine. Također je popunjena u jedan dan te s njome zatvaraju zimu.

„S Ljubljanom koja je već šesta lokacija (Dajla, Nedelišće, Ravna Gora, Postojna i Izola) 2024. godina nosi čak 13 kampova na šest lokacija i brojku vratara koja se penje na 330 vratara. Goalkeeper Camp „Cotić Starčić“ sigurno tu neće stati, nove destinacije i novi dogovori su u tijeku. Naravno, kad budu finalizirane kao i dosad izaći ćemo u javnost“, kaže Cotić te objašnjava:

„Nije tajna i nema više skrivanja da nekoliko prvoligaških  klubova iz Hrvatske i inozemstva žele potpisati suradnju s našim golmanskim kampom o čemu ćemo više uskoro, ali to i ne čudi obzirom da imamo najveću bazu vratara koja je zanimljiva mnogim klubovima.“

Aleksandar Starčić ističe drugu stvar: „Ono što nas posebno veseli je da kamp polaze vratari iz desetak zemalja, a ono što nas žalosti je da svakim danom sve više vratara je na listi čekanja. Trudimo se maksimalno povećanjem lokacija (ne povećanjem broja polaznika) zadovoljiti što više vratara, ali to je odavno postala nemoguća misija.“

Prati ih veliki broj sponzora kojima se na kraju zahvalio i sam Cotić: „Ovom prilikom želimo se zahvaliti našim sponzorima kojih svakim danom ima sve više. Veliko hvala marketima Vito Novigrad, Alenu Baćcu i njegovom marketu Dora Cerovlje, marketu Špeža Rovinj, marketu Labinci, mesnici Meliokomerc Umag, pekarama Te-ni Umag i Bricioli Brtonigla i naravno našem stalnom partneru Studencu koji su ovu zimu zaslužni da našim vratarima ništa ne bi nedostajalo nakon napornih treninga.“

Dvojac iza kojeg stoji i logistika koju drži ženski dio „staffa“ golmanskog kampa Cotić Starčić poručio je za kraj i ovo: „Naravno, veliko hvala našim generalnim sponzorima Larixu Umag, CasaSol Marisu i Bonin tartufima čiji logo sa ponosom nosimo kroz godinu na svoj opremi kampa. Ovim putem želimo sretne blagdane redakciji  IstraSporta i naravno svim čitateljima portala koji je od prvog dana bio uz nas kad smo doista bili mali i to se ne zaboravlja.“