Home Nogomet Četvrta HNL Zapad Na Olivi repriza uvodnog kola Kup natjecanja

Na Olivi repriza uvodnog kola Kup natjecanja

SHARE

Mladost i Veli Vrh koncem su kolovoza mjeseca odigrali susret prvoga kola Kupa NSŽI, u kojemu su Velovršani nakon izvođenja jedanaesteraca prošli u slijedeći krug natjecanja.

Od tada do danas mnogo se toga promijenilo. Veli Vrh je ušao u sezonu jako dobro, pobjedom protiv Kraljevice, no realno, to je jedini pravi rezultat kojega je momčad sa Tivolia ostvarila.

Pojačana je ovoga ljeta sa četvoricom-petoricom i iskusnih i mladih igrača, ostali su oni najvažniji, nositelji ambicija Velog Vrha, no neodlučeni ishodi protiv Otočca i Novalje na svom Tivoliu, te poraz u Klani, nisu u skladu sa očekivanjima vrlo ambicioznog predsjednika Kluba, Pere Plavšića.

Fažanci su pak, u nekom drugom odnosu. Momčad je izuzetno iskusna i to je njihova najveća prednost. Imena 41-godišnjeg Almira Halilovića te 34-godišnjih Marka Kostešića, Renata Valčića i Matije Funčića i nadalje izgledaju dovoljno opasno za ovaj nivo natjecanja.

No, tri poraza od pet utakmica zasigurno ne djeluju optimistično ni po trenera, starog lisca, Mitra Gavočanova, ni njegovog pomoćnika Damira Šisteka, neovisno o tome što su u svim tim porazima pružali više nego dobru igru.

Sada, pred dolazak “narančastih” sa Tivolia, imperativ je svakako na strani Fažanaca.

Dean Stojanović, jedan od povratnika u redove Mladosti ima i svoje mišljenje o tom susretu. “Očekuje nas jedna teška utakmica jer nam dolazi odlična ekipa, u za nas, možda malo nezgodnom trenutku. Imamo dva uzastopna poraza i ukoliko ne pobijedimo neće to biti dobro za nas.

Očekujem da ćemo se izdići iz krize u kojoj smo sada, a trebali bi biti i kompletni jer nam se vraća nekolicina igrača na koje nismo mogli računati u Medulinu. Veli Vrh sam gledao ove godine dva puta. Odlična su ekipa, ali i mi smo, te vjerujem da će spoj našega iskustva i mladosti sve obaviti kako treba te da će bodovi ostati u Fažani”. – optimističan je Deki.

Sa druge strane, mladi vratar Patrik Vujica, svjestan je da ih čeka teška utakmica u kojoj će biti lišeni usluga njegovog brata Borne zbog kartona, ali i Bošnjaka radi ozljede, te vrlo vjerojatno i Nevena Špiranca. “U subotu nas čeka jedna jako teška i tvrda utakmica protiv dobre ekipe Mladosti, ekipe koja je godinama u vrhu ove lige s puno kvalitetnih i iskusnih igrača.

Igra se u Fažani što nam dodatno otežava posao jer na Olivi nikada nije bilo i nikada neće biti lako uzeti bodove, ali vjerujem da možemo. Imamo odličnu ekipu, dobro treniramo i ako damo sve od sebe, budemo borbeni i koncentrirani do kraja, uvjeren sam da možemo doći do punog plijena. Imamo nekih izostanaka, ali o njima ne pričamo, zanimaju nas samo bodovi”. – naglašava pouzdani vratar Velog Vrha.

Susret je na rasporedu u subotu od 15:30 na fažanskoj Olivi, a sudačku trojku čine Miran Maržić, Gabrijel Flegar i Đulijano Kulaš.

Napomenimo i to kako se ovo kolo uz dva istarska derbija još sastaju Otočac – Novalja, Borac – Kraljevica, OŠK – Halubjan i Klana – Gospić, dok je riječka Lokomotiva slobodna.