SHARE

Subota nam donosi otvaranje novog prvenstva u 4 NL NS Rijeka, a ždrijebom je odlučeno da se već u prvom kolu susretnu dvije momčadi koje imaju i te kakvu ulogu u istarskom nogometu. Kako povijesnu, tako i u ovom trenutku. Sudari Rovinja i fažanske Mladosti uvijek su donosili dobar nogomet, pravu atmosferu i sportsko ozračje, pa ne vidimo razloga da i ovoga puta ne bude tako.

“Uhvatili” smo kod Rovinježa Vigana Hoxhu, iskusnog igrača koji je i protekle godine svojim iskustvom pomogao mladoj rovinjskoj momčadi da stasa, te da ove godine s pravom ponese ulogu favorita u natjecanju koje je pred nama.

Kao što svi znamo prvenstvo starta i svi, pa tako i mi, želimo prvenstvo otvoriti pobjedom. Zato ću otvoreno reći da idemo na pobjedu i da bi sve osim troboda na startu za nas bio neuspjeh! Ove godine, za razliku od prošle, gledati ćemo Rovinj u novom ruhu, uz određena pojačanja i odrastanja Rovinjskih klinaca naša momčad želi prikazati novo lice.

Što se Mladosti tiče, dobro nam je znani protivnik o kojem ne treba trošiti riječi. Ekipa sačinjena od idealnog spoja mladosti i iskustva zaslužuje maksimalan respekt, no na Valbruni samo je jedan favorit. Rovinj! – bez “fige u džepu”, jasan je Vigan.

Sandi Popović, sa prošlogodišnje uloge na Velom Vrhu, otišao je malo zapadnije, pa sada na Olivi priprema momčad za nove izazove koje donosi ova natjecateljska sezona.

Prvo je kolo, istarski derbi dva kluba bogate tradicije i puno dobrih međusobnih utakmica. Rovinj prije svega ima odličan trenerski dvojac Ecio Krizmanić/Vedran Jandrlić ali i ekipu za maksimalan respekt i uvažavanje. Međutim i nas će se puno toga pitati, ali i od nas očekivati vezano za krajnji rezultat u svakoj utakmici ovoga prvenstva.

Osobno imam puno povjerenje u svoje igrače, a za prvo kolo samo mi je jedna želja. Da sve prođe u korektnom takmičarskom duhu, pa neka na kraju bolja momčad i pobijedi. Svim ekipama u našoj ligi želim puno sreće u predstojećem prvenstvu. – mirno će fažanski šef struke.