Home Nogomet Mlađi uzrasti Na ovogodišnjem Dream Cupu čak 68 selekcija iz četiri države, u Poreč...

Na ovogodišnjem Dream Cupu čak 68 selekcija iz četiri države, u Poreč dolazi više od tisuću mladih nogometaša!

Od 17. do 19. lipnja 2022. u Poreču održat će se 5. izdanje Dream Cupa Poreč – međunarodnog nogometnog turnira za kategorije U9 (2013. i mlađi), U11 (2011. i mlađi), U13 (2009. i mlađi), te U14 (2008. i mlađi).

Domaćin turnira je Nogometni klub Jadran Poreč, uz organizaciju tvrtki College-Sport i Dream Sports. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su manifestaciju najavili direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik, direktor turnira i voditelj škole nogometa u NK Poreč Marko Kepčija, te dopredsjednik NK Jadran Kristijan Korunić.

Dream Cup u odnosu na prva izdanja udvostručio je broj natjecatelja, te će u ovogodišnjem natjecanju nastupiti 68 ekipa iz 28 klubova iz četiri zemlje.

“Vjerujemo da smo napravili jedan veliki korak prema naprijed i drago nam je da idemo u tom smjeru. Nadam se da ćemo održati taj nivo kvalitete jer nam je jako bitno istaknuti da ovdje imamo i dosta momčadi koje dolaze iz godine u godinu, što znači da su zadovoljni ovim što im se nudi u Poreču i na turniru. Ove godine po prvi put imamo momčadi iz Bosne i Hercegovine i Češke veliki broj momčadi iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije. Nogomet, pogotovo za mlađe generacije u ovom pandemijskom razdoblju bio je posebno atraktivan jer se odvijao na otvorenom prostoru. Imali smo jako puno interesa ove godine i već sredinom ožujka kompletirali smo sve prijave,  a bilo je i više interesa od onoga što smo imali kapaciteta”, kazao je Marko Kepčija, direktor turnira. Najavio je dolazak 1100 igrača, koje prati stotinjak trenera, što uz pratnju roditelja čini oko 2.500 ljudi koji će se okupiti u Poreču oko ove manifestacije.

“Dream Cup je najjači nogometni turnir koji se odvija na Poreštini – od organizacije do nogometnih ekipa koje dolaze, kvaliteta turnira vidi se i u tome što 90 posto ekipa koje sudjeluju u turniru ponavljaju dolaske i traži se participacija više. Naš nogometni klub, odnosno škola nogometa ima više od 300 djece i ovo je nešto jako lijepo jer tako djeca uživaju u igri, stvaraju se nova poznanstva i igre i nova iskustva u sportskom i osobnom razvoju”, zaključio je dopredsjednik Korunić i pozvao se da dođu popratiti i bodriti ekipe. Iz NK Jadrana sudjelovat će desetak ekipa u petak i subotu na natjecanjima, a u nedjelju se igraju završnice.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POREČA – Velenik: sjajne turističke brojke, porast dolazaka i noćenja u odnosu na 2019.

Direktor TZ-a Nenad Velenik rekao je kako je Poreč ostvario sjajne rezultate u turizmu u predsezoni 2022. upravo zahvaljujući velikim sportskim manifestacijama poput ove koje su se nanovo javile, ali i nekim novima.

-Brojke su izvrsne i očekujemo sjajnu turističku sezonu. Od 1. siječnja do 13. lipnja 2022. godine realizirali smo 172 tisuće dolazaka, odnosno tri posto više u odnosu na 2019. godinu, te 716 tisuća noćenja ili dva posto više u odnosu na 2019. Glavna emitivna tržišta su nam Njemačka na prvom mjestu, a slijede Austrija, Slovenija, Hrvatska i Italija, kazao je Velenik.

Kako je dodao, lipanj je po turističkim brojkama dao jako dobre rezultate u usporedbi sa 2019., TZ Poreč bilježi 16 posto porast u dolascima i 9 posto u noćenjima. Ovi su postoci i dijelom i zato što su svi katolički blagdani ove godine pozicionirani u lipnju, za razliku od prije tri godine.

“Samo za protekli vikend 11. lipnja, u Poreču smo zabilježili preko dvadeset tisuća gostiju našoj destinaciji, najave za srpanj su odlične, tako da se veselimo danima koji dolaze”, zaključio je Velenik.

Previous articleODLIČNA VIJEST | Roberto Paliska će povesti Kovare i u novu sezonu!
Next articleVruća konkurencija u Umagu: Dolazi i Holger Rune!