Home ISTRA Nogomet Na Poljudu protiv Slovenije i Rusije

Na Poljudu protiv Slovenije i Rusije

SHARE

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza prijavio je stadion “Poljud” za domaćina utakmice protiv Rusije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo “Katar 2022”. Najnovija je to vijest HNS-a koja pokazuje kako dosadašnje “bitke” između HNS-a i splitskoga Hajduka polako ali sigurno odlaze konačno u prošlost.

Tako će Split biti domaćin dvije ključne kvalifikacijske utakmice nakon netom završenog Europskog nogometnog prvenstva, jer će osim protiv Rusije, protiv koje se igra 14. studenoga u 15,00 sati, Poljud biti domaćin i kvalifikacijskom susretu protiv Slovenije koji je na rasporedu 7. rujna u 20,45.

Podsjetimo, nakon tri uvodna kola u skupini, Hrvatska je vodeća u skupini H sa 6 osvojenih bodova koliko ima i Rusija, dok Slovačka zaostaje jedan bod. Hrvatsku u rujnu očekuju gostovanja upravo kod Rusije (1.9.) i Slovačke (4.9.), a trostruki program okončat će u Splitu protiv Slovenije. Na Svjetsko prvenstvo direktno će se plasirati deset prvoplasiranih reprezentacija u svojim skupinama, dok će drugoplasirane reprezentacije igrati doigravanje u ožujku 2022. godine.