Home Nogomet Istra 1961 Na pulskom stadionu počelo je biti prometno – hoće li na Drosinu...

Na pulskom stadionu počelo je biti prometno – hoće li na Drosinu stići jedan od najtalentiranijih riječkih napadača posljednjih godina?

SHARE

Trener Krunoslav Rendulić trenira sa svojom momčad u teretani i u Štinjanu na terenu, ali momčad je tek u stvaranju. Naime, ovih dana objavljeno je da je otišao Arturo Segado, a sve se glasnije priča i o transferu Ramona Miereza.

Kada se na to nadodaju ćudljive glave Agustina Cardoza i Jose Luisa Rodrigueza koji su svojim ponašanjem ili direktno verbalno rekli kako njima HNL nije izazov, onda je jasno da će se udarna postava u odnosu na jesen promijeniti.

Pojačanje bi mogao biti Lamine Ndao, senegalski napadač koji je lani u francuskom drugoligašu Quevillyu upisao sedam golova u 12 nastupa, ali to nije bilo dovoljno da momčad sačuva mjesto u ligi. U belgijskom Beverenu proveo je jesen uz sedam nastupa i bez golova. Zbog toga, teško je reći što od njega očekivati, pogotovo kada se zna da napadača u Istrinoj momčadi ima najviše, iz nama nepoznatog razloga.

Dres Istre 1961 trebali bi nositi i bivši Rudešovci Einar Galilea i Markus Pavić, ali to, barem dosad, nisu bili igrači koji su u HNL-u radili razliku. No, izgleda da netko u klubu prati događanja u regiji i Hrvatskoj.

Naime, prema informaciji koje su nam dostupne na probu bi trebao doći i 20-godišnji napadač Miroslav Iličić, inače “dijete” Grobničana koje je sedam godina igralo za omladinske kategorije Rijeke prije nego će 2017. godine otići na Krimeju. U Orijentu 1919 je u sezonu i pol postigao 21 gol u 30 službenih utakmica što dovoljno govori da se radi o velikom potencijalu. Hoće li Istra 1961 iskoristiti riječku sportsku politiku ne uvrštavanja svojih mladih igrača u prvoligaško društvo, ostaje za vidjeti.