Home Nogomet Ostalo Na putu prema dolje

Na putu prema dolje

Ako izostavimo momčad splitskog Hajduka, nakon pet odigranih kola u kvalitetom “opjevanom” HNL-u, osam je momčadi u borbi za ostanak. Lošiji nogomet, lošiju kvalitetu i lošije nogometaše na ovom “top” nivou, dugo vremena nismo imali.

Pogledajte Istru 1961 i Šibenik. To su momčadi koje su, i jedna i druga, jednom, ali jednom, uopće puknule po golu suparnika. Da je to bio susret sa nekim jačim iz HNL-a (tko god to bio), bilo bi mi možda jasno.

No susret dvije podjednake momčadi okončao je sa nepopularnih 0:0 uz tragikomičan nogomet. Dvije podjednake, ali loše momčadi. A taj Šibenik je peta momčad HNL-a trenutno. Sa gol razlikom 2:2 nakon 450 minuta!

Što je sa ostalima nakon petog kola?

Ništa. Lokomotiva koja je osvojila 40% bodova nalazi se na četvrtom mjestu, a ima tri poraza u pet odigranih utakmica. WTF??? Gorica im nanijela treći poraz, a sebi upisala prvu pobjedu. Naprosto nevjerojatno.

Treba li trošiti riječi o Osijeku i Rijeci. Ili Varaždinu i Slaven Belupu.

Pa Slaven Belupo je postigao dva pogotka u pet utakmica (ne računam gol Dinamu u teškom porazu) isto koliko i Šibenik, i nalazi se na drugom mjestu nakon pet kola! Da mi je netko pričao prije početka natjecanja, nazvao bih ga smiješnim.

Kvaliteta HNL-a dotakla je dno. Uz čast i poštovanje koje zaslužuju Ante Čačić i Zoran Zekić za ono što čine sa svojim momčadima. Prvi u izobilju, a drugi se snalazi kako zna i može.

Jel’ Vam sada jasnije otkuda potopi od raznih Kazahstanaca, Šveđana, Ciprana (i to onih iz turskog dijela), Maltežana i sličnih.

Hrvatski je klupski nogomet na putu prema dolje. I to je nepobitna činjenica.