Home Rukomet Prva HRL Jug Na redu je labinski rukometni remont, iako pozitive ne nedostaje

Na redu je labinski rukometni remont, iako pozitive ne nedostaje

SHARE

Prema svemu sudeći, RK Rudan Labin u novu će sezonu ući izmijenjenog sastava. Iako je zasad većina informacija još uvijek pod znakom pitanja, nagovještaji su da će nekolicina igrača otići iz momčadi, a to onda znači da je pred Mladenom Prskalom, novim trenerom, veliki posao.

Naime, kada gledamo premijerligaški sastav Rudan Labina, jasno je da onaj koji će se natjecati u Prvoj HRL Jug neće biti ni približan. Naime, Marin Marić i Petar Puljić naglasili su želju za odlaskom, a nezadovoljan igrač nikome ne koristi pa se može reći da su oni na odlasku. Fran Mileta je već u NEXE-u, ali nekako se njegov odlazak lakše trpi kad se zna da će na njegovoj poziciji igrati Antonio Vozila.

Na drugom krilu za minutažu boriti će se Bučaj, Dukić i Gajica, a na pivotu svakako trebaju pojačanja, obzirom da je Griparić najavio igračku mirovinu. Od vanjske linije koja je imala osjetniju minutažu ostao je samo Mario Ratkajec, ali on bi mogao biti znatno učinkovitiji, ukoliko se „prekomandira“ na lijevog beka gdje se vjerojatno bolje osjeća.

Ostao je i Bruno Derossi koji će vjerojatno „podebljati“ minutažu u narednoj sezoni, na poziciji „srednjaka“, ali će ostati žal za eventualnim odlaskom mladog Vanje Šehića koji je na „radaru“ nekih riječkih klubova. Golmanska pozicija jedina bi trebala ostati nepromijenjena, pogotovo ako se uspije ponovno motivirati lani u nekim periodima sjajni Ćopić.

Dovoljno o potrebi „remonta“ u labinskom rukometnom klubu govori činjenica da su lani postigli 673 pogotka, a u novu sezonu trebali bi igrati strijelci njih samo 193. Zbog toga čelnici kluba užurbano rade na popunjavanju i osnaživanju kadra, iako im dvije stvari itekako idu u prilog.

Novi trener Mladen Prskalo nedvojbeni je znalac, a uz to i maksimalno motiviran dok je velika prednost Labinjana i činjenica da zasad još nitko iz dalmatinskih klubova nije istaknuo jasnu i glasnu kandidaturu za naslov. Lani je to bio Buzet koji se okrenuo „mirnoj plovidbi“ kroz ligu pa je i to odlična vijest za labinske rukometne simpatizere.