Home Nogomet Ostalo Načelnica Općine Svete Nedelja: “Lokalna zajednica i ja moramo osigurati da se...

Načelnica Općine Svete Nedelja: “Lokalna zajednica i ja moramo osigurati da se financije koriste odgovorno i transparentno”

SHARE

Irene Franković, načelnica Općine Sveta Nedjelja, bila je ove nedjelje gost rubrike „Vikendom konkretno“ na našem partnerskom portalu Labinska Komuna, a u tom je intervju spomenut i jedan detalj koji se dotiče sporta.

Naime, postavljeno pitanje odnosilo na nogometni klub iz Nedešćine kojeg je prije mjesec dana preuzeo priznati trener i stručnjak Loris Černjul, a kojeg je zateklo, budimo pristojni pa nazovimo to neuredno, ne previše posloženo financijsko stanje. Iz izvora bliskih klubu neslužbeno se doznaje kako su pojedini igrači bili „tetošeni“ s iznosima koji pristaju drugoligaškom nogometu, više nego županijskom prvoligašu.

„Što ćemo s nogometnim klubom? U kolovozu ste primili novog predsjednika, ali euforija je kratko trajala. Imate li u planu intenzivnije se baviti nogometom/sportom na svojoj Općini, ili tu odgovornost moraju preuzimati čelnici?“, stoji u pitanju na Labinskoj Komuni, a načelnica Irene Franković znakovito poručuje:

„Na području Općine djeluje više sportskih udruga i sve su jednako važne u našoj sredini. Sve udruge, pa tako i sportske, biraju i imaju svoje čelnike, unutarnje ustrojstvo i statut. Općina svim udrugama pruža značajnu financijsku i drugu podršku. Odgovornost za rad udruge snose čelnici udruga, a mi smo tu da kao lokalna zajednica i ja, kao izvršno tijelo, osiguramo da se te financije odgovorno i transparentno koriste“, rekla je Franković.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.