Home Arhiva Načinović i Pršurić srebrne u Njemačkoj

Načinović i Pršurić srebrne u Njemačkoj

SHARE

Kadetska selekcija Istarske županije u stolnom tenisu pod vodstvom trenera, Puležana Deana Šešelje i vođe puta, Umažanina Sandija Načinovića uspješno je od 1. – 4. rujna  nastupila na tradicionalnom turniru u Düsseldorfu na kojem se ove godine okupilo preko 1400 mladih stolnotenisača iz cijele Europe.

 

U selekciji Istre su bili Ana Pia Načinović (Maestral), Ana Peroš (Maestral), Mateja Pršurić (Sv. Lovreč), Filip i Davide Dekleva (Višnjan), Leon Španić (Višnjan) i Dario Jurišić (Brovinje).

 

Najuspješnija je bila Umažanka Načinović koja je pojedinačno osvojila treće mjesto, a zajedno s Pršurić ekipno poražena tek u finalu. S tim rezultatima nastavljena je tradicija da se predstavnici Istre na ovom turniru penju na pobjednička postolja.

 

Davide Dekleva i Španić su u ekipnoj konkurenciji zaustavljeni tek u 1/4 finalu, a isti rezultat je pojedinačno postigla Ana Peroš dok je Pršurić ispala u 1/8 finala.

 

U pojedinačnoj konkurenciji dečki nisu imali previše sreće sa ždrijebom jer su nakon dobrih igara u skupinama i prolaska 1/16 finala, u 1/8 finala izgubili od kasnijih pobjednika po kategorijama: Španić od Danaurovicha, Filip Dekleva od Rukliatsouva, a Jurišić od Huttera.