Home Nogomet Druga ŽNL Istra NADAJU SE DRUGOJ ŽNL | Pokrenula se ambiciozna priča u Momjanu

NADAJU SE DRUGOJ ŽNL | Pokrenula se ambiciozna priča u Momjanu

SHARE

Sada je to već kristalno jasno – u Momjanu se rađa jako lijepa priča. Novi ljudi ušli su u klub koji je bio, nećemo previše nikoga uvrijediti ako kažemo, gotovo na dnu. Danas je to klub koji je na pragu ulaska u Drugu ŽNL s velikim ambicijama.

Treba reći na početku da Momjance od prošle sezone vodi 42-godišnji Alen Medović, UEFA PRO trener koji je uspio okupiti ozbiljnu momčad koja trenira i koja se nogomet ne bavi potpuno rekreativno, kao mnogi u Trećoj ŽNL Sjever. Nije Medović sam, tu je i pomoćni trenera Ivan Catalano te trener vratara Dražen Božičković. Raritetan im je i fizioterapeut, a radi se o Indijcu Mohanu Kumaru Halderu.

Zbog toga se Momjanci nadaju povijesnom iskoraku i prvom ulasku u viši rang u svojoj prošlosti. Ivan Jugovac, Sandi i Edi Cotić već su danas potvrđeni kao pojačanja, a uz njih biti će još novih igrača u momjanskoj svlačionici.

Veseli i tamošnji rad na infrastrukturi pa su tako ovog proljeća Momjanci dobili i reflektore na terenu i to bez pomoći lokalne samouprave, što je zaista raritet. Napravljene su i nove klupe za delegata i rezervne igrače u širini od sedam metara, a u suradnju s Gradom Bujama radi se na tome da se dovrši ograda na dvije strane što je jedan od uvjeta za viši rang.

Specifični su i po tome što se nalaze tik uz granicu sa Slovenijom pa je u kadru veliki broj igrača iz Pirana i ostatka primorskog dijela te države. Sve u svemu, sportski direktor kluba Valmi Coslovich kaže kako se nada povijesnoj promociji u viši rang te garantira kako je Momjan 1947 spreman za uzlet.

Osim Coslovicha, prisutan je tu i ostali dio uprave, predsjednik Marco Scherlich, tajnik Denis Prelac te Roby Celić, nekadašnji predsjednik umaškog nogometnog ponosa. Pripreme ovog ambicioznog kluba započinju u četvrtak, a u planu je i ozbiljnija suradnja s NK Bujama.