Home ISTRA Nogomet NAJAVA – 1. HNL – 8. Kolo: Osijek traži povratak pobjedama, Dinamo...

NAJAVA – 1. HNL – 8. Kolo: Osijek traži povratak pobjedama, Dinamo bi morao bez velike drame sa Šibenikom

SHARE

Nakon reprezentativnih nastupa, vraćamo se ovoga vikenda događanjima u HNL – u. Osmo kolo koje je na rasporedu otvaraju već danas sa početkom u 20:00 sati Gorica i Hrvatski Dragovoljac.

Sigećani su se pobjedom kod Slaven Belupa vratili u prvoligaški život. Činjenica da im nakon sedam kola Slaven Belupo bježi samo dva, a pulska momčad samo tri boda, najvažnija je činjenica za momčad Davora Mladine. Istina je, Dragovoljci odlaze Gorici u svojstvu “autsajdera”, no u istoj su situaciji bili i prije susreta sa Belupom. Gorica je pri vrhu HNL-a i ovaj bi joj dvoboj trebao poslužiti da tu i ostane.

U subotu bi Rijeka i Dinamo, konačno odmorni, jer je njima definitivno zbog euro natjecanja ova pauza ponajbolje stigla, trebali bi biti favoriti u susretima koje imaju protiv Belupa na Rujevici i protiv Šibenika u Maksimiru.

Šibenik je kontra Istre pokazao raskoš svojega talenta, no ni taj talent ne bi smio biti dovoljan da se sa gostovanja kod “modrih” vrate neporaženi. Rijeka se pak, nakon ispadanja od Grka, na najbolji mogući način vratila pobjedom na Poljudu, pa se sraz protiv Belupa očekuje kao “običan dan u uredu”. Misli li tako i Zoran Zekić, novi strateg Koprivničana, čisto sumnjam.

Nedjelja bi trebala dati odgovor što je to “trenerski mag” uspio učiniti od svoje momčadi u ovoj pauzi. Osijek je nanizao dva poraza, a sam Bjelica kaže kako mu se to nije dogodilo već pet-šest godina. Nije, slažem se, no i treći, ovoga puta kod Lokomotive je vrlo, vrlo blizu.