Home Nogomet Druga ŽNL Istra NAJAVA – 2. ŽNLI – Umag i Dajla traže iskupljenje za loš...

NAJAVA – 2. ŽNLI – Umag i Dajla traže iskupljenje za loš bod iz prvoga kola, Vodnjanci odlaze u Plomin po novu pobjedu

Najavu derbija drugoga kola, utakmicu između Kanfanara i Arne Peruški obraditi ćemo zasebno, no Druga Žnl i ovoga vikenda pruža niz zanimljivih ogleda. Utakmica onih koji su u prvome kolu očekivali više, pa se moraju čupati, ali i utakmica onih koji su prvo kolo odradili više nego dobro te na taj način žele nastaviti.

Dvije momčadi koje su od prvoga kola očekivali puno više jesu Umag i Dajla. Pisali smo već tijekom ovoga ljeta da su to Klubovi koji su najviše “uložili” u momčadi, no vrlo su vjerojatno i jedni i drugi nezadovoljni razultatima prvih susreta. Dajla je posijala dva boda na Lacu protiv Buzeta, a Umag se iz Štinjana takošer vratio samo sa bodom. Nakon njihovog međusobnog susreta ovoga vikenda, ništa više neće biti mirno kod jedne od dvije navedene momčadi.

U Vodnjanu smo u nedjelju ujutro mogli svjedočiti igri momčadi koju smo s pravom svrstali u vrh drugoligaškog županijskog nogometa. Gostuju “Bumbari” kod Plomina, i ako se Kruškić i Haliti “pomire”, te počnu više uvažavati jedan drugoga u boljoj realizatorskoj situaciji, Vodnjanci bi se i iz Plomina mogli vratiti sa trobodom.

Buzet je uzeo bod kod Dajle te je to za mladu buzetsku momčad odličan ulazak u sezonu. Drugo im kolo donosi na buzetski gradski stadion ekipu Brtonigle Nova Vas koju svrstavam u ulogu favorita. No, favorit je protiv Buzećana bila i Dajla…

Višnjanci se nisu baš najbolje proveli u Krnici, a sada im u goste dolazi Štinjan. Štinjan, osokoljen bodom kojega su osvojili protiv Umaga, ali i Štinjan čiji je zapisnik konačno prošloga vikenda bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Kada je tome tako, onda favorita protiv Štinjanaca nema. Višnjnci žele iskupljenje za poraz u Krnici, no i jedne i druge, bod bi vjerojatno zadovoljio.

Kaštelirci, samozatajni, a u stvarnosti vrlo uspješni. Kada bi me pitali, negdje oko pola noći, da nabrojim četrnaest klubova Druge Žnl, njih bi vjerojatno zaboravio. O njima se malo zna, malo se raspravlja, a u suštini, nezasluženo. Momčad je to koja dugi niz godina sa Darkom Zdrilićem mirno plovi ovim rangom natjecanja. Ali ne samo da mirno plove, već su u stanju na svom terenu doslovno svakoga, čak i “razmontirati”. Vjerojatno “demontaža” neće zadesiti momčad Mirka Matike, no “hoj ti znati!.

Valbandonci su gadno nastradali u Vodnjanu, a sada ih čeka Petrovija u Petroviji. Mišljenja sam da se u Valbandonu sa mladom momčadi radi sasvim solidan posao, no rezultati će malo pričekati…


Previous articleNAJAVA – 3. ŽNL Jug – 2. Kolo: Lokalni derbi u Manjadvorcima, Marčanci na teškom gostovanju kod Poleta
Next articleU Poreču održan kamp Istarskog boćarskog saveza