Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA – 3. HNL Zapad – 3. Kolo: Domaćini favoriti u svim...

NAJAVA – 3. HNL Zapad – 3. Kolo: Domaćini favoriti u svim susretima

SHARE

Treće kolo 3. HNL Zapad donosi nam situaciju u kojoj su svi domaćini u statusu barem blagoga favorita u odnosu na svoje goste…

Momčad iz Kostrene iščekuje svoje treće uzastopno gostovanje, i trenutno su najveće osvježenje ovoligaškog natjecanja. Nakon boda kojega su ugrabili na Cresu, premda su i tamo bili bliži punom uspjehu, do potpunog su uspjeha stigli u Labinu. Sa četiri boda iz dva kola, dolaze na Verudu potpuno mirni. A kada su mirni, u stanju su napakostiti bilo kome. Uljanik je trenutno u toplo-hladnoj situaciji. Nakon poraza od Bednje u Kupu Hrvatske, vratili su se donekle, u ne baš blistavoj prezentaciji prvoga kola protiv Naprijeda, no ovoga su vikenda poraženi na Cresu u igri bez igre. I trener Saša Kolić, bio je jasan, u našem kratkom razgovoru. I sam kaže kako “to nije to”, pa neka njemu i njegovoj momčadi Pomorac bude prilika da se vrati na prošlogodišnja izdanja.

Crikvenica sa stopostotnim učinkom nakon dva kola dočekuje Cres, a dečki Tomislava Lopca prepuni su samopouzdanja koje če momčad sa otoka teško moćiu srušiti.

Isto je i sa susretima koji nas čekaju na Mavrincima gdje gostuju Buje, te na Krku gdje dolazi Vinodol.

Grobničan se regenerirao od šokantnog poraza protiv Jadrana, i bez obzira na činjenicu kako su Buje pružile odlično poluvrijeme protiv Nehaja, momčad sa Mavrinaca je izraziti favorit u ovom susretu. Krk se mora iskupiti. Pregrmio je “petardu” od Šuranove lake konjice, no sada im stiže Vinodol, koji nikako nije nepobjediv.

Novigrad za sada funkcionira po principu “pobjeda doma – bod vani”. Momčad Srđana Radonjića u 180 minuta još nije primila pogodak. Istini za volju, zabili su samo jednoga, no i sa takvim rezultatom mogu biti izrazito zadovoljni. Naprijed dolazi na Laco bez kormilara. Neven Strukan pozdravio se sa svojim dosadašnjim pulenima, no ne samo zbog te činjenice, Novigrad je favorit. I to izraziti.

Najneizvjesnije bi trebalo biti u Senju. Nehaj ne blista. I ne samo da ne blista, već u prva dva kola nije pokazao ništa što bi moglo koliko-toliko zadovoljiti “Garage boys”-e. Na susret u Buje, de facto nisu ni stigli, a kolo prije toga u susjedskom derbiju protiv Vinodola uzeli su bod. Sraz sa Pazinkom je sraz dvije momčadi koje u 180 minuta, plus nadoknada, nisu našle put do suparničkog gola, a Pazinjani nemaju ništa protiv da i nakon subotnjeg susreta tako i ostane. No, biti će im zasigurno vrlo teško jer im nedostaju Krajcar, Rojnić i Rabar, a sva su trojica važne poluge Brajkovićeve momčadi.

Najavu susreta Rudar Trans Eura i porečkog Jadrana objavljujemo u zasebnoj vijesti.