Home Nogomet Četvrta HNL Zapad NAJAVA | 4. NL NS Rijeka | 26. kolo: Preostala je bitka...

NAJAVA | 4. NL NS Rijeka | 26. kolo: Preostala je bitka za poziciju broj tri i bitka za ostanak

Stigli smo do kraja. Podvlačimo polagano crtu i iza ove sezone, a ostalo je još nekoliko neodgovorenih pitanja. Jasno je da je Halubjan prvak te da je izborio nastup u višem rangu dogodine, a ukoliko se dogodi proširenje 3. NL Zapad, na još dva mjesta u tom rangu “pikiraju” Rovinj, Veli Vrh i Otočac.

Nekako nam se čini kako je Rovinj gotovo pa siguran da će sezonu okončati kao viceprvak obzirom da im u goste stiže Gospić ’91. No, Ličani još nisu osigurali ostanak i nekako nam se čini da im je za ostanak potreban bod.

Uzmemo li u obzir kako će Zamet vrlo vjerojatno svladati Novalju te da Klana neće ni do kakvog plijena na Omišlju, Gospićanima je potreban bod te bi u toj situaciji (situaciji sa tri izjednačena kluba na začelju) ispala Klana. No, pričekajmo, u subotu od 19:15 sve će biti jasnije.

Velom Vrhu je nužan bod da bi osigurao poziciju broj tri te u “niskom startu” čekao promociju u viši rang. Naime, “narančasti” su kod Omišlja na jesen poraženi sa 6:1 pa je OŠK, prejudiciramo li da će slaviti protiv Klane, u prednosti u odnosu na eventualno poraženu momčad s Tivolia.

Poznavajući Velovršane oni zasigurno na Viškovo ne idu po bod. Nemaju momčad koja zna odigrati na bod. Veli Vrh kod Halubjana ide po pobjedu, pa neka se dogodi što se ima dogoditi.

Ostali igraju za prestiž, pa će tako Otočac i Draga napraviti feštu nakon tekme, a isto bi mogli nakon istarskog derbija učiniti na Olivi domaća Mladost i gost iz Banjola kao i na Krasici igrači Borca te suparnik iz Lokomotive.