Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA | Buje – Jadran | Važan istarski derbi u Bujama

NAJAVA | Buje – Jadran | Važan istarski derbi u Bujama

SHARE

Jedan od dva istarska derbija koja će se odigrati u ovom kolu biti će u Bujama gdje će gostovati porečki Jadran i to nakon što su u utorak odigrali kup susret gdje su Buježi slavili.

Kao što smo rekli, Buježi su pomalo neočekivano visoko slavili protiv Jadrana u kupu, a sada ih oni dočekuju na domaćem terenu. Za izjavu smo zamolili braniča Masima Krizmanića: “Utakmica protiv Uljanika nije obilovala prilikama, oni su poveli iz penala gdje je lopta u fliperu pogodila našeg igrača u but te potom u ruku što se u pravilu, s današnjim pravilima, ne smatra jedanaestercem”, kaže Krizmanić pa nastavlja: “Unatoč tome, iako smo odigrali solidnu utakmicu u pogledu zalaganja i htijenja, nismo uspjeli stvoriti dovoljno da se u Buje vratimo neporaženi.”

O sljedećem protivniku: “Nakon poraza u kupu, smatram da će Jadran u Buje stići dodatno motiviran da osvoje tri boda koja su im iznimno važna u borbi za naslov i naravno da dokažu kako je jučer za njih bio samo loš dan. Neovisno o tome, mi smo u više navrata, pa tako i jučer, dokazali da posjedujemo kvalitetu i da se u ovoj ligi možemo sa svima nadigravati te ćemo i u subotu pokušati napraviti sve da bodovi ostanu u Bujama.”

Za kraj o izostancima: “Nedostajati će nam kapetan Mihajlo Bojić zbog žutih kartona, ali ovog proljeća imamo širinu koja nam dozvoljava da kvalitetno nadomjestimo svačiji izostanak.”

Jadran je u prošlome kolu sa dosta muke svladao ekipu Cresa, ali jučer nije imao dan te je naletio na raspoloženog protivnika, a i kod Jadrana smo za izjavu zamolili braniča Adama Mofardina: “Po meni smo malo preopušteno ušli u utakmicu protiv Cresa kao da je to već sve riješeno. Imali smo loptu i igru, ali sve je to bilo bilo usporeno i nismo bili pravi. Srećom na kraju smo pobijedili i sva tri boda su ostala doma.”

O sljedećem protivniku: “Protiv Buja želimo popraviti dojam prvenstveno nakon ovog poraza od njih na domaćem terenu u kupu di opet nismo bili pravi i raspoloženi. Rascijepali su nam igru i zasluženo su prošli dalje u kupu. Očekujemo sva tri boda i samo na to se fokusiramo u Bujama jer nam samo to igra ako želimo do prvog mjesta na kraju sezone.”

Za kraj o izostancima: “Nedostajati će Sumić radi kartona kao i Banić nakon crvenog u kupu ali srećom imamo širok i kvalitetan kadar pa mislim da ovi izostanci ne bi trebali imati preveliki odraz na našu ekipu.”

Za kraj, valja napomenuti da će glavni sudac biti Marin Vidulin iz Kanfanara, pomoćnici će mu biti Robi Kezele i Marko Balen, dok će četvrti sudac biti Milan Kukuljan.


TREĆA HNL ZAPAD
[jsMatchDayStat season_id=”56670″ matchday_id =”5435″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″][jsStandings id =”56669″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]