Home Nogomet Četvrta HNL Zapad NAJAVA | ČETVRTA NL NS RIJEKA – 3. KOLO | Rovinj traži...

NAJAVA | ČETVRTA NL NS RIJEKA – 3. KOLO | Rovinj traži drugu, Uljanik i Mladost prvu pobjedu u sezoni

Pred nama je treće kolo Četvrte NL NS Rijeka. Situacija je takva da čak pet od šest istarskih još uvijek traži prvu pobjedu, a nekolicina od njih ima u subotu izglednu priliku da to i napravi, prije svih Mladost i Pazinka.

MLADOST – HALUBJAN (17:00)

Fažanci su jedna od tri momčadi koja još nije zatresla suparničku mrežu, ali Halubjan je protivnik po mjeri, pogotovo obzirom na to što su prikazali u Rovinju i na Brnasima protiv Borca. Istina, Halubajci su dosta prigovora imali na suđenje Vučinića, ali u 38. minuti nisu realizirali jedanaesterac.

Momčad Mihaela Majetića nije super-snažna, ali u svojoj svlačionici on ima igrače poput Ivana Kinkele, Igora Inića, Davora Kovčalije ili Dragana Šanjuga koji mogu naštetiti svakom protivniku u ligi. No, Mladost je u ovom susretu favorit. Kada je kompletna, a u subotu bi trebala biti, momčad Kristijana Pekice je izrazito ozbiljna.

Utakmicu sudi Željko Bunčić iz Poreča, a pomagati će mu Petar Pejkunović iz Kožljaka i Marko Smrtić iz Pule.

ROVINJ – VIHOR (17:00)

Jedina istarska momčad koja je dosad upisala pobjedu su Rovinježi. S druge strane, Vihor ima također tri boda i mogu biti „nagazna mina“, bez obzira što nemaju veliko iskustvo igranja ove lige. No, momčad koja ima Denija Ercega, Darija Mancea i Sanjina Grpca mora se okarakterizirati kao četvrtoligaška, pogotovo kada se zna da su prije nekoliko dana pobijedili Cres s čak 4:1.

U ovom susretu neće im igrati tad isključeni Tino Šabalja, ali i s njim na terenu, Rovinj bi morao pokazati zbog čega je favorit na Valbruni protiv gotovo svih momčadi u ligi. Kanarincima pobjeda nije imperativ, ali bi ih vratila na trasu kojom si mogu osigurati gornji dio ljestvice, gdje realno i pripadaju.

Milan Kukuljan iz Podkilavca je sudac te utakmice, a pomagati će mu Danijel Klarić iz Ratulja i Dejan Mrkela iz Rijeke.

CRES – ULJANIK (17:00)

„Grotlo“ u kojem je domaćin Tonči Zubović nije suviše pogodno za osvajanje bodova, ako ćemo pošteno. Naime, na tom je otoku okupljena jaka momčad, s Jusufijem, Ciancijem, Žarićem, Jerneićem, Kučinićem i ostalima pa Zubovićevi momci sigurno računaju na sam vrh ljestvice.

U tom kontekstu malo čudi visoku poraz u Baški kod Vihora, ali mogao je to biti i samo loš dan momčadi Nevena Strukana. Brodograditelje će ugostiti bez Marina Turkalja, još jedne vedete kluba, koja je protiv Vihora zaradila crveni karton.

Zvonko Radić s Kastva arbitrirati će utakmicom, a „mahati“ će mu Dominik Mavrlja i Marinko Drašković, oba Riječani.


ČETVRTA NL NS RIJEKA – 3. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2558″]

ČETVRTA NL NS RIJEKA – LJESTVICA

[jsStandings id =”32426″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

ČETVRTA NL NS RIJEKA – 4. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2559″]