Home Nogomet Istra 1961 NAJAVA | Dinamo-Istra 1961 | Bjelica: Nama je pobjeda imperativ

NAJAVA | Dinamo-Istra 1961 | Bjelica: Nama je pobjeda imperativ

Sutra, s početkom u 21 sat, nogometaši Istre 1961 gostuju kod aktualnog prvaka, Dinama. Domaćin je izraziti favorit, ali protiv Rudeša su pokazali da imaju osjetnih mana, pogotovo ukoliko trener Bjelica odluči rotirati. Utakmicu sudi Splićanin Goran Gabrilo.

Iz današnje perspektive, ostaje nejasno zbog čega je pulski strateg Manolo Marquez Roca krenuo s 4-4-2 sustavom, kad je uvježbanih 4-3-3 iz priprema izgledalo znatno bolje. Doduše, povezano je to i s ulaskom Artura Segada, koji je podignuo distribuciju lopte i ubrzao napade Istre 1961, ali svejedno.

Osim na one dečke koji su bili u kadru protiv Slaven Belupa, Roca smije računati na „novu“ četvorku, vratara Landetu, braniča Bosančića i Oneta te veznjaka Dani Iglesiasa. Teško je očekivati bilo koga od tih u prvih 11, iako je najbliži Petar Bosančić koji je većinu priprema odigrao kao prvotimac.

Ipak, mladi stoper Rufati protiv Slavena nije imao veću grešku pa ga je teško sada izvaditi, a Rodriguez će pomoći tko god da bude s njim u paru. Za službenu stranicu Dinama trener Nenad Bjelica bio je kratak, odrješit i jasan: „Imamo imperativ pobjede protiv Istre nakon utakmice i remija s Rudešom. Nemamo izbora, moramo dati sve od sebe. Trebamo podignuti nivo naše igre na veći od onoga koji je bio u prvom kolu. Moramo pobijediti. Vidjet ćemo tko će krenuti od prve minute, imamo još dva treninga prije utakmice.“

Koliko god ova utakmica bila zahtjevna, Puljani mogu mirno na gostovanje, jer oni definitivno nemaju imperativ rezultata, a bod iz prošle utakmice nije odnio dobro raspoloženje. Novo izbjegavanje poraza podignulo bi to gotovo do euforije.


PRVA HNL – 2. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2328″]

PRVA HNL – LJESTVICA

[jsStandings id =”31346″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;emblem_chk”]

PRVA HNL – 3. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2329″]