SHARE

Sutra od 20 sati igra se prva utakmica finala Prve HMNL. U Pulu kod Futsal Pule Stanoinvest dolazi makarsko Novo Vrijeme, a druga utakmica, ponovno u Puli, već je na rasporedu u nedjelju, ponovno u 20 sati.

Dogovorimo najprije tehnikalije. Karte su u prodaji od danas u Sport Caffeu po cijeni od 20 kn, a svi oni koji ne stignu, naravno da će ih moći kupiti i pri ulaska na tribinu, po cijeni od 30 kuna. Zašto krećemo s ulaznicama?

Jer su u finalu možda i najvažnije dvije stvari – podrška s tribina i pristup. Ovo prvo Puljani sutra naprosto moraju imati – sport u Puli ne može očekivati ljepši događaj. Momčad koju čini gotovo u potpunosti domaći kadar, ljude koje srećemo na ulici i koje smo gledali kako treniraju i igraju turnire na betonu, sada igraju za prvaka države.

Druga, vrlo bitna stvar je pristup. Ako smijem se obratiti samim igračima – dečki, zaboravite Ligu prvaka. Ne razmišljajte na način – „mi smo svoje napravili“. Da, napravili ste pravo malo čudo, ali u finalu nema favorita. Sposobni ste ovo osvojiti i ovo je prilika za kojom nećete žaliti samo ako date sve od sebe. A onda, tko zna gdje vam je granica?

„Kad sam preuzimao Pulu poznavao sam samo vratara Luketina, te sam gledao Mataju, Grbića i Šulentića na nekoliko utakmica Prve HMNL. Nisam razmišljao o rezultatu jer mi je momčad bila nepoznanica, ali ubrzo sam vidio da ima jako puno potencijala te da imam karakterne momke. Domaći dečki su me ugodno iznenadili i jako sam sretan zbog toga. Izvrsno su se nadopunili s pojačanjima sa strane. Vrlo brzo su prihvatili radnu etiku i moje metode rada te smo mogli početi zajedno sanjati. Već u prva četiri kola je bilo jasno da možemo sa svima igrati ravnopravno. Rasli smo iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu i danas smo zasluženo tu di jesmo“, rekao je Frane Despotović, trener Futsal Pule Stanoinvest, dan prije prve utakmice velikog finala.

Morali smo malo i o protivniku: „Novo Vrijeme je neugodan, zahtjevan i prije svega iskusan protivnik. Igraju nešto drugačije od Olmissuma jer imaju kraću rotaciju te su predvođeni sjajnim pojedincima te iskusnim trenerom. Oni su također rasli kroz sezonu i na kraju zasluženo izborili finale. Čeka nas bitka za svaki dio terena, iskustvo i tradicija su na njihovoj strani, ali naše srce je veliko, a momčadski duh fascinantan tako da mislim da će odlučivati nijanse“, zaključio je Despotović.

Sutra, petak, 20. svibnja 2022., s početkom u 20 sati – budite u dvorani Doma sportova „Mate Parlov“ i podržite igrače i stručni stožer Futsal Pule Stanoinvest! Neka nastave sanjati!