Home Rukomet Prva HRL Jug NAJAVA – I HRL JUG – 6. KOLO | Dunato: Momčad Labinjana...

NAJAVA – I HRL JUG – 6. KOLO | Dunato: Momčad Labinjana nam ne leži, kao ni njihov stil igre

Darko Dunato (FOTO: SportCom)

Prva HRL Jug došla je do svog šestog kola. Istarski klubovi isto dočekuju u različitim raspoloženjima. Buzećani su, usprkos porazu u Omišu, druga momčad lige, a sada im u njihov grad dolazi Balić-Metličić, definitivno pobjediv sastav za Silićeve momke.

S druge strane, Labinjani su osmi nakon teškog poraza u Senju. Teškog, jer su se gotovo iz ponora vratili na gol zaostatka, a tad su im se „vrata raja“ zalupila pred očima. Uz to, slijedi im gostovanje kod treće momčadi lige, Kozale.

Darko Dunato trener je Kozale i teško je reći je li s njime zanimljiviji razgovor zbog brze i elokventne retorike ili zbog činjenice da se neupitno radi o rukometnom majstoru. Upitali smo ga za dosadašnji dio sezone:

„Rezultatima mogu i ne moram biti zadovoljan, ali dogodila nam se ozljeda Leona Ljevara, bez kojeg definitivno nismo isti. Znali smo da možemo biti pri vrhu, vjerujem i dalje u to, ali njegova ozljeda nam malo remeti planove. Odigrali smo neke dobre utakmice, ali liga je dosad pokazala da je jako izjednačena“, kaže Dunato pa najavljuje okršaj protiv Labinjana:

„U ovoj ligi tko god igra doma, treba ga favorizirati, pokazala je to i utakmica Dragovoljca i Buzeta. Gosti pretendiraju na vrhu, a u Omišu su nastradali. Tako da, rekao bih da smo favoriti, ali ova momčad Labina nam ne leži toliko, njihov način rukometa također pa očekujem jako tešku utakmicu.“

Dakle, ozljeda Ljevara itekako povećava izglede Labinjana, ali daleko je ovaj susret od laganog zadatka. Štoviše, da je kompletna, Dunatova momčad sigurno je jedna od onih koje bi ostale u vrhu. Susret se igra u nedjelju od 18:30, a sude ga Josip Cepanec iz Turčina i Dalibor Dragočajac iz Novske.

Buzet u svojoj gradskoj dvorani u subotu, od 19 sati, ugošćuje rukometaše momčadi Balić-Metličić, a suditi će Miljenko Medved i Matko Murić, oba iz Varaždina.


PRVA HRL JUG – 6. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”3887″]

PRVA HRL JUG – LJESTVICA

[jsStandings id =”44477″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk”]

PRVA HRL JUG – 7. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”3888″]