Home Nogomet Druga ŽNL Istra NAJAVA | II ŽNL – 23. kolo | Nisu sve utakmice jednake...

NAJAVA | II ŽNL – 23. kolo | Nisu sve utakmice jednake važnosti, ali još uvijek ne znamo tko ispada iz lige

Ovog puta ćemo biti kraći, jer je sve polako jasno u Drugoj ŽNL, osim toga tko ispada. Zaista bi voljeli apelirati na momčadi u Kašteliru, Brtonigli, Svetom Petru u Šumi pa čak i Buzetu uživaju u nogometu bez trunke pritiska i nervoznih reakcija.

Nešto napetije moglo bi biti u Taru gdje Vižinada traži bodove spasa. Ipak, Radešićeva momčad je totalno smirena te joj je to možda i problem, a Istra ima dva lica, ono sjajno, ali i ono koje su pokazali u pojedinim utakmicama ovog proljeća. Domaćin je favorit ako bude kompletan, ali ne treba ni Vižinadu otpisati.

Plomin dočekuje Marčanu u susretu koji je i gostima važan u smislu želje da budu treći, pogotovo ako Štinjanci bez Vazgeča i Omrčena „kiksa“ kod Purisa. No, Plominjani znaju da im pobjeda može donijeti gotovo pa sigurni ostanak u ligi. Sigurno će biti zanimljivo, usprkos tome što je kvaliteta na strani gostiju. Marčana u Plomin Luku dolazi bez Birkića i Lukeža.

Nominalno, utakmicom od velike važnosti moramo proglasiti i susret u Dajli, gdje gostuje Kanfanar, i to bez Bančića, Ermana i Antonića pa je za očekivati novi susret s podosta pogodaka. Buzet protiv rasterećene Petrovije može osigurati ostanak u ligi, a obzirom na to kako izgledaju u proteklih nekoliko kola, to je svakako lako moguće.

Nije u redu ne spomenuti okršaj u Brtonigli NV gdje Arne Peruški može nastaviti utrku s Dajlom. Domaćin ih dočekuje bez vratara Antuna Ivkića koji je u Marčani uspio kao rezervni vratar s klupe dobiti dva žuta kartona zbog prigovora pri rezultatu 4:0. Iskreno se nadamo kako se radilo o namjernom potezu, jer sve drugo otvara nove ne baš ugodne rasprave s puno upitnika. Peruškačima sigurno neće biti lako.