Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA – III HNL ZAPAD – 13. KOLO: Istarski derbi u Pazinu,...

NAJAVA – III HNL ZAPAD – 13. KOLO: Istarski derbi u Pazinu, u Labinu i Bujama gostuju ponajbolji u ligi

Ove se subote, 20. studenog, igra posljednje službeno kolo jesenskog dijela prvenstva u Trećoj HNL Zapad. Ima još odgođenih utakmica za odigrati, ali ove subote će neki klubovi završiti prvi dio prvenstva. Dva takva se sastaju u Bujama.

Buježi osciliraju ove jeseni, ali im je pobjeda na Verudi donijela zlata vrijedan mir. Sada im stiže ponajbolja momčad lige koja poraze upiše tek u prosjeku jednom godišnje. U posljednjem kolu protiv Vinodola nisu rezultatski impresionirali, ali su bili dominantni. Bilo bi iznenađenje kad ne bi bili i u Bujama, a završiti može svakako.

Kada se gleda ljestvica, iako igraju dvije od tri utakmice do kraja doma, Labinjani nisu favoriti više nijednu. Ni u Senju, ali ni protiv Novigrada, a kamoli protiv Grobničana ove subote. Momčad Dušana Gruevskog definitivno spada u TOP 3 u ligi. Pitanje je mogu li se Kovari trenutno s njima nositi 90 minuta.

Krk je apsolutni favorit protiv Kostrenjana, iako će u utakmicu bez Ivana Lucića. No, i gosti dolaze bez dva veoma važna igrača, kapetana Martina Dorčića i Renea Endea. Krk je po svakoj računici bliže bodovima. Porečani mnogo toga rade ispravno pa im se i sreća osmjehne često. Tako će biti i ovog vikenda jer im dolazi senjski Nehaj, i to bez Lucijana Tomca, daleko najopasnijeg igrača. Zbog toga, Porečani su izraziti favorit pred taj susret.

Novigrad odlazi na Bahalin, mjesto gdje se bodovi ne smiju računati unaprijed, pogotovo kad domaćinu ‘gori’ pod nogama kao sad. Zbog toga, pobjeda Novigrada bila bi nepoderivi dokaz njihove kvalitete, ali do troboda neće lako. Naprijed igra protiv Cresa bez Filipa Plešea i Armanda Begića te bez vratara Antonija Grlja, što je Cresu sjajna prigoda za uspon na prvenstvenoj ljestvici.

Pazinka ugošćuje Uljanik u susretu u kojem su svi ishodi mogući. Uljanik nije briljirao u Labinu, ali su upisana veoma vrijedna tri boda, što za skok na ljestvici, što za atmosferu pred teško gostovanje kod Pazinjana koji su ove jeseni pokazali da mogu gotovo sa svima u ligi.