Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA | III HNL ZAPAD – 18. KOLO | Istarski predstavnici na...

NAJAVA | III HNL ZAPAD – 18. KOLO | Istarski predstavnici na domaćim terenima traže nastavak dobrih rezultata

SHARE

Nakon što smo u prošlom kolu imali dva istarska derbija, i u ovom kolu ćemo imati dva istarska derbija u kojem svaki od klubova ulazi u susrete sa drugačijom situacijom po pitanju atmosfere i stanja na tablici, dok će ostali naši predstavnici na domaćem terenu tražiti pozitivan rezultat. 

Buje je imalo dobar niz u proljetnom dijelu sezone sa tri pobjede i remijem dok nije uslijedilo gostovanje kod lidera prvenstva. Imali su Buježi svoje prilike za doći u vodstvo ali sumnjivi kazneni udarac u 39. minuti je usmjerio tok utakmice na stranu domaćina i Buježi nisu mogli više od poraza izvući.

Sada im u goste dolazi raspucani Grobničan koji nastavlja lov na vodeću Crikvenicu, a posebno treba istaknuti formu Pilčića koji je vodeći strijelac lige sa 21 golom. Neće biti lako obrani Buja da ga zaustavi, a biti će lišeni usluga Miličevića dok će gostima faliti Matković, obojica zbog tri žuta kartona.

Uljanik nastavlja sa odličnom formom u nastavku, na gostovanju kod Krka upisali su petu pobjedu u nizu ako računamo i zadnje kolo jesenskog dijela te su zadržali četvrtu poziciju. Sada im na Verudu dolazi Nehaj koji je upisao važnu pobjedu za njih protiv Naprijeda koju su skupo platili s obzirom da će u subotu biti bez četiri igrača ali treba reći i da će Uljanik biti oslabljen neigranjem Vigana Hoxhe i Luke Bogdana.

Rovinj je u prošlom kolu upisao drugu gostujuću pobjedu u nastavku kod Novigrada čime su se dodatno odmakli od zadnjeg mjesta na tablici a sada im na Valbrunu stiže direktan konkurent za ostanak u ligi Krk. Krk, koji igra dobro prema riječima njihovog trenera ali ih realizacija košta bodova stiže za vikend u Rovinj u susretu koji bi mogao i jednima i drugima odrediti sudbinu po pitanju ostanka u ovoj ligi.


TREĆA HNL ZAPAD
[jsMatchDayStat season_id=”56670″ matchday_id =”5431″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″][jsStandings id =”56669″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]