Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA | III HNL ZAPAD – 20. KOLO | Derbi kola u...

NAJAVA | III HNL ZAPAD – 20. KOLO | Derbi kola u Mavrincima, bez istarskog derbija ovo kolo

SHARE

Nakon dugo vremena, u ovom kolu svi naši predstavnici će igrati protiv klubova sa one strane Učke, a najzanimljivije će sigurno biti u Mavrincima gdje će gostovati porečki Jadran.

Buje, nakon što je odlično krenulo u proljetni dio prvenstva, nanizalo je sada sa tri poraza iako treba napomenuti da su dva od tri poraza od klubova sa vrha ljestvice. Ovaj vikend im u goste dolazi Cres koji je jedina momčad u proljetnom dijelu koja nije zabilježila ni jedan bod, odnosno imaju šest poraza zaredom. Idealna je to prilika Buježima da se vrate na pobjedničke staze i da se osvete za poraz na Cresu nakon sumnjivog kaznenog udarca. Bujama će faliti Deni Damjanić.

U derbiju ovog kola u goste Grobničanu dolazi Jadran. Obje ekipe su imale odličnu uvertiru u derbi u prošlom kolu kada su svojim protivnicima uvalili po šest komada. Ovo će biti susret najboljih napada lige, ukupno su zabili 119 golova u dosadašnjem dijelu.

Sa jedne strane će prijetiti odlični napadački dvojac Prtenjača-Pilčić, potonji je u odličnoj formi, dok s druge strane brzonogi Sumić i Lepinjica sa dodatkom Maružina mogu svakoj ekipi zabiti. Tko će biti uspješniji, saznati ćemo u subotu, a igrači će morati biti oprezni sa rječnikom s obzirom da žene voditi glavnu riječ po pitanju suđenja i to Sabina Bolić iz Zagreba sa svojim pomoćnicama Gordanom Katušić i Ivonom Pejić, dok će četvrti sudac biti Jelena Kumer.

Novigrad je u prošlom kolu uzeo zasluženi bod protiv Rudara, mogu žaliti i za sva tri boda, ali moraju to zaboraviti jer im slijedi jako neugodno gostovanje u Novi Vinodolski gdje se domaćin želi iskupiti svojim navijačima za debakl u Poreču. Novigrad nema kartoniranih, dok će domaćinu faliti Marijan Tomić i Alen Smolčić.

Pazinika nakon teškog poraza na Krku u ovom kolu dočekuje senjski Nehaj. U prvom njihovom susretu Pazinka je uspjela uzeti puni plijen iz Senja, a htjeti će to ponoviti i ovaj put. Pazinjanima u tome neće pomoći Toni Pinčan zbog tri žuta kartona.

Pred Rovinježima je jako težak zadatak, u goste im dolazi lider prvenstva koji ne posustaje. Zna se tko je ovdje favorit, teško će mladi Rovinježi parirati lideru, ali kako se kaže, lopta je okrugla.

Uljanik nakon prvog poraza u proljetnom dijelu sezone dočekuju Naprijed kojeg su u gostima svladali sa 4:0 i sigurno da bi bili zadovoljni da se to isto ponovi i u subotu i da tako isperu gorak ukus nakon prošlog vikenda.


TREĆA HNL ZAPAD
[jsMatchDayStat season_id=”56670″ matchday_id =”5433″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″][jsStandings id =”56669″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]