Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA | III HNL ZAPAD – 22. KOLO | Zanimljivi susreti pred...

NAJAVA | III HNL ZAPAD – 22. KOLO | Zanimljivi susreti pred istarskim klubovima

SHARE

U 22.kolu III.HNL Zapad imamo dva istarska derbija u Bujama i Rovinju, Rudar u derbiju kola dočekuju još uvijek lidera prvenstva Crikvenicu dok ostali naši predstavnici imaju zanimljive susrete. 

Novigrad će u ranijem terminu od 15:30 gostovati na Cresu. U prošlom kolu je Novigrad iznenadio Grobničan i osvojio domaće bodove te si time malo olakšao situaciju. Cres, s druge strane, još uvijek traži bodove u proljetnom dijelu sezone i bili su blizu tome u Poreču, ali je im Ivetić uskratio veselje. Novigrad će biti oslabljen neigranjem Lihića, Malkića i Al Tharwana, ali ima Novigrad ima dovoljno kvalitete za uzeti bodove sa Cresa.

Pazinka se nije dobro provela u Crikvenici i teško je nastradala tamo. Popravila je raspoloženje jučerašnjom pobjedom u Kupu Istre i sada se može mirnije pripremati za važnu utakmicu sa Naprijedom. Naprijed je u prošlom kolu pobijedio izravnog konkurenta za ostanak Rovinja i time ga prikovao opet za fenjer ljestvice. Obje ekipe nemaju kartoniranih igrača, a pobjeda je svakako imperativ jednima i drugima.

U Rovinju će se odigrati jedan od dva istarska derbija, a gostovati će Uljanik. Rovinj je izgubio u prošlom kolu od direktnog suparnika za ostanak i time si opet otežao situaciju. Uljanik, s druge strane, igra odličnu sezonu i zaostaju samo tri boda za trećeplasiranim Grobničanom. Rovinj ima veći motiv u ovoj utakmici, dok gosti imaju na svojoj strani kvalitetu. Uljaniku će faliti kartonirani Batelić, a što će na kraju presuditi, saznati ćemo u subotu.


TREĆA HNL ZAPAD
[jsMatchDayStat season_id=”56670″ matchday_id =”5435″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″][jsStandings id =”56669″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]