Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA | III HNL ZAPAD – 23. KOLO | Derbija koliko srce...

NAJAVA | III HNL ZAPAD – 23. KOLO | Derbija koliko srce poželi

SHARE

Još su četiri kola do kraja prvenstva, a još se ne zna ni prvak ni tko ispada. Ovo kolo se može komotno nazvati kolo derbija s obzirom da imamo tri istarska derbija, derbi u Crikvenici te derbi otoka.

U Rovinju će gostovati Buje. Rovinj je u prošlom kolu bio blizu boda protiv Uljanika, ali je Trešnjić donio tri boda natrag u Pulu te će Rovinježi morati u ovom kolu tražiti bodove protiv vrlo dobrih Buježa. Buje je imalo odličan prošli tjedan, najprije su izbacili Jadrana iz kupa pa su nakon toga u ligi također s Jadranom odigrali remi iako su bili bliži pobjedi.

Rovinju će faliti kartonirani Manuel Dimoski, dok se Bujama vraća Bojić, ali će nedostajati Enis Šoškić zbog kartona te mladi stoper Bolčević zbog ozljede, a utakmicu će suditi Ivan Bebek dok će mu pomoćnici biti Robi Kezele te Nenad Marušić.

Uljanik će na svom terenu dočekati Pazinku. Uljanik je prošao neokrznut Rovinj, dok se Pazinka protiv Naprijeda napromašivala i na kraju ostala bez bodova. Obje ekipe će prvo ovog tjedna odraditi kup utakmice protiv Banjola odnosno Jedinstva Omladinca. Pazinjanima je potrebnija pobjeda, ali u Puli su padali i Jadran i Grobničan tako da to neće biti lagan zadatak.

Kod Uljanika je upitan kapetan Jokić, dok će Pazinjanima faliti Hrvatin zbog tri žuta te Rudela zbog crvenog kartona. Glavni sudac će biti Marin Rožman, pomoćnici Igor Bahun i David Ružić dok će četvrti sudac biti Ivan Šantić.

Treći istarski derbi se igra u Novigradu gdje gostuje Jadran. Novigrad prošli tjedan želi što prije zaboraviti, najprije su ispali iz kupa, a zatim su izgubili na Cresu, iako su prvi poveli. Ni Jadran nije imao najbolji tjedan, poraz u kupu te remi u zadnjim sekundama protiv Buja sigurno nije ono što su htjeli, ali je razlika ostala ista za Crikvenicom.

Novigradu se vraćaju kartonirani igrači dok će Jadranu faliti Ereiz zbog tri žuta te ozlijeđeni Lepinjica. Utakmicu će suditi Daniel Starčević, pomoćnici će biti Diego Biljuh i Marko Balen.


TREĆA HNL ZAPAD
[jsMatchDayStat season_id=”56670″ matchday_id =”5436″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″][jsStandings id =”56669″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]