Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA | III HNL ZAPAD – 24. KOLO | Ponovno puno derbija...

NAJAVA | III HNL ZAPAD – 24. KOLO | Ponovno puno derbija u ovom kolu

SHARE

Još su tri kola ostala do kraja prvenstva, a prvak i borba za ostanak nije još riješena. I ovo kolo će biti prepuno derbija, ponovno tri istarska i derbi kola koji će se igrati u Mavrincima.

Susjedski derbi će odigrati Buje i Novigrad. Buje je u prošlom kolu osigurao ostanak pobjedom protiv Rovinja i sada do kraja mogu mirno odigrati bez prevelikih stresova. S druge strane, Novigrad je izgubio od Jadrana i još si malo otežao situaciju oko ostanka tako da će im ova utakmica biti od važnosti. Domaćinu će zbog kartona nedostajati Patrik Baf.

U Pazinu će gostovati Rovinj. Pazinka je u prošlom kolu izgubila u Puli kod Uljanika, a od istog protivnika su jučer izgubili i u polufinalu kupa. Rovinj je na domaćem terenu izgubio od Buja i dodatno si otežao situaciju po pitanju ostanka.

I jednima i drugima bi pobjeda bila od ključne važnosti, Pazinka bi pobjedom osigurala status dok bi se Rovinj približio zoni ostanka. I dok bi Rovinj trebao biti kompletan, pazinska momčad čeka susret podosta oslabljena, a zasad je samo upitna hoće li brojka nedostupnih za vikend premašiti biti veća od pet. Samim time, izgledi Rovinja rastu.

Jedini naš predstavnik koji igra protiv kluba s druge strane Učke je Jadran koji je dočekati Krk. U prošlom kolu je Jadran bez većih problema svladao Novigrad i nastavio lov na Crikvenicu dok je Krk u prvih 15 minuta sve riješio protiv Cresa i ostavio na fenjeru Rovinj. U prvom njihovom susretu je Jadran bio uvjerljiv i sve osim pobjede domaćina bi bilo iznenađenje. Domaćinu će nedostajati Dujanić, dok za goste neće igrati Zeko.


TREĆA HNL ZAPAD
[jsMatchDayStat season_id=”56670″ matchday_id =”5437″ photo=”0″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″][jsStandings id =”56669″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk” display_name =”1″ display_legend =”0″]