Home Nogomet Kup Hrvatske NAJAVA | Jadran-Inter | Miljanić: Itekako možemo iznenaditi

NAJAVA | Jadran-Inter | Miljanić: Itekako možemo iznenaditi

SHARE
Vice Miljanić

Veli Jože će u srijedu, od 15:30, biti poprište veoma zanimljivog dvoboja. Porečanima, koji su kvalitetniji nego što to trenutno ljestvica Treće HNL Zapad pokazuje, dočekuju zaprešićki Inter, posljednju momčad Prve HNL kojoj sigurno predstoji grčevita borba za ostanak u ligi.

Da bi za Porečane stvar bila pogodnija, Zaprešićane za vikend očekuje domaći susret protiv Gorice, izrazito važna pa bi u Istru mogli doći s mislima na ligaške izazove. S druge strane, ako Jadran pokaže igru uz visoku razinu htijenja i zalaganja, gostima sigurno neće biti lako.

Vice Miljanić ove sezone igra fantastično. Gledajući četiri ligaške utakmice i kup susret u Imbriovcu, Miljanić je trenutno na sedam golova, što dovoljno govori o njegovim realizatorskim sposobnostima.

„Osjećam se jako dobro. Pun sam samopouzdanja i to se odrazuje na moje igre. Naravno, to su omogućili prije svega moji suigrači koji su me sjajno primili u Poreču od prvog dana. Osjećam se kao da sam zajedno s njima već dugo vremena i to uvelike pomaže. Smatram da sam pogodio odlaskom u Jadran, jer ipak se radi o klubu koji je već duže vremena na ovoj razini i vidi se posloženost kluba od prvog dana.“

Bez obzira što su gosti favoriti, s čime se slaže i Miljanić, lopta je „okrugla“: „Inter je sigurno favorit u ovoj utakmici, ali smatram da mi u ovoj utakmici itekako možemo iznenaditi. Ovisi o nama, ali ako svatko da svoj maksimum, mislim da ih možemo iznenaditi. Inter će vjerojatno dominirati u posjedu, a mi ćemo svoju šansu čekati iz polukontri i kontri. Smatram da imamo kvalitetnu momčad koja prema naprijed može ugroziti protivnika u takvim situacijama.“

Prvoligaški sudac Fran Jović iz Zagreba suditi će okršaj na Velom Joži, a „mahati“ će mu sugrađani Dario Kolarević i Mile Varivoda. Iz Rijeke su četvrti sudac Marko Linić i delegat Ivan Smokrović.