SHARE

Sutra, u subotu 22. listopada, s početkom u 15 sati, nogometaši porečkog Jadrana na svom SRC Veli Jože dočekuju ambicioznu momčad Mladost iz Ždralova. Projekt je to baziran ponajviše na ozbiljnim financijskim ‘injekcijama’ koje su i naselje u sklopu grada Bjelovara dovele na ovu razinu.

No, iako imaju tri boda više od Jadrana, u Poreč dolaze u situaciji koja nije bajna. Početkom listopada smijenjen je Danijel Lovrić, dotadašnji trener, a na njegovo mjesto stigao je Tihomir Bradić, nekadašnji igrač i trener Vrbovca. Ali, nije mu početak dobro ‘sjeo’, nakon remija bez golova kod Dugog Sela, na domaćem terenu izgubili su od Trnja 0:1.

Mladost ima mnogo igrača koji su školu nogometa i omladinski pogon prošli u zagrebačkim prvoligašima, najviše Lokomotivi, a iskustvo im nose igrači poput Ivana Barabana, bivšeg napadača prvoligaške Cibalije i Splita te posebno sigurni vratar Nikola Ilinčić koji je protekle dvije sezone za Dubravu i BSK Bijelo Brdo branio viši rang od ovog kojeg trenutno igra.

Porečani s druge strane znaju svoje kvalitete, imaju i širinu i kvalitetu, ali bi definitivno problem mogao biti umor. Također, trener Šuran ne može koristiti dva igrača koji su se kartonima prisilili na odmor, a to su Filip Šverko i Noa Zuliani.

No, ‘izmisliti’ će nešto trener Porečana na desnoj strani obrane, ali što god da napravi, može biti uvjeren kako ih čeka teških 90 minuta, iako gosti stižu bez, također kartoniranog, Ivana Bošnjaka.

Ponovno će utakmicu Jadrana suditi ‘nježnija’, često i smirenija, sudačka postava. Sabina Bolić iz Zagreba će biti glavni sudac, a Maja Petravić i Gordana Katušić će joj pomagati sa zastavicom u ruci. Četvrti sudac je Ivan Šantić s Kastva, a delegatkinja Marica Kesak stiže iz Zlatara.