Home ISTRA Ostali sportovi NAJAVA | Jadran-Vrapče | Jumić: Nevezano uz nas, ja sam za ligu...

NAJAVA | Jadran-Vrapče | Jumić: Nevezano uz nas, ja sam za ligu 18, a u subotu smo mi najbitniji

Nakon 22 kola Porečani su držali desetu poziciju s 29 bodova, pet manje od šestoplasiranog Krka, a s čak deset više od 15. HAŠK-a. Danas, mjesec dana kasnije imaju dva boda više, na 11. su poziciji, a 16. Pazinka ima samo tri boda manje. Šesti Zagorec bježi osam bodova i gotovo je nedostižan.

Veliki plus za Jadran je i nedolazak Božidara Karamatića i Marija Ćibarića u Poreč zbog tri žuta kartona. Vrapče je gotovo pa jednodimenzionalna momčad kojoj su izraziti forte prekidi, a njih u globalu, i to odlično, izvodi Karamatić, pa će miljenici navijačke skupine Lunatics imati težak posao.

S druge strane, Porečani su prije sedam dana odigrali podosta loše protiv Pazinjana, a trener Danijel Jumić govori: “Nije bilo dobro. Razloga ima više, prvi je nešto slabija posjećenost treninzima, drugi promjena radnih okolnosti nekih igrača, a treći je i ritam koji je donio šest utakmica u tri tjedna. To nas je u ovakvoj situaciji malo unazadilo.”

Pred Vrapče treba misliti o svemu, ali Jumić smiruje situaciju: “Vraćaju nam se neki igrači nakon lakših ozljeda i mislim da smo mi najbitniji. Moramo izgledati mnogo bolje nego prošli tjedan i ponoviti izvedbe poput onih s Dubravom, Rudarom ili Krkom. Neće nam biti lako, ali budemo pravi, kvaliteta protivnika i eventualna njihova snaga van terena imati će manji utjecaj.”

Jumić nije ni trenutka dvojio koja je liga pogodnija po njegovom osobnom mišljenju: “Liga s 18 klubova. Govorim to zaista nevezano uz to da li ćemo mi doći u opasnost ili ne, ali mislim da ispod nas ima mnogo momčadi, primjerice HAŠK, ali ima ih još, koje imaju i kvalitetu, i tradiciju i infrastrukturu. Volio bih da takve momčadi ostanu u ligi, ali i da to ostane neko vrijeme liga 18, u protivnom ispada da se iz godine u godinu nekome pogoduje, sad jednom, kasnije drugom, a to je krivi smjer.”

Za subotnju utakmicu Porečani ne smiju koristiti kartoniranog Tonija Belušića, a Gianluca Banko je odsutan. Upitan je Matko Videkić zbog ozljede, dok se u kadar vraća Emanuel Šegon. Susret započinje u 17 sati, a sudi ga Ivan Antunović iz Velike Gorice.


TREĆA HNL ZAPAD – 27. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”955″]

TREĆA HNL ZAPAD – LJESTVICA

[jsStandings id =”15688″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

TREĆA HNL ZAPAD – 28. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”956″]