Home Košarka A1 Liga košarkaša NAJAVA KOŠARKAŠKOG VIKENDA | Puljanke po novu pobjedu, na pulski parket dolazi...

NAJAVA KOŠARKAŠKOG VIKENDA | Puljanke po novu pobjedu, na pulski parket dolazi najveća muška nada u državi

Roko Prkačin - u sredini s loptom

Kako bi dali na važnosti i prekrasnom sportu poput košarke, odlučili smo najavljivati i najznačajnije utakmice vikenda. Puljanke ugošćuju zanimljivu ekipu Zadra, a Pula 1981 je domaćin Rudešu.

ŽKK PULA – ŽKK ZADAR (subota, 18:00)

Trener Ivan Đukić najavio je kako bi u Šibeniku za njegovu ekipu moglo biti lako, ali je svejedno bio oprezan. Na kraju se pokazalo da će stvari sa Tikvić u sastavu ići znatno lakše nego prošle godine, iako su i tad Puljanke bile opasne pod košem.

U Šibeniku nije štimala trica, zaustavila se tek na 18%, ali je u tom segmentu sjajna bila Lorena Mršić s 4/6. Osim nje, svih preostalih 16 šuteva „iza crte“ bili su neuspješni pa će Puljanke definitivno trebati raditi na tome.

Također, popraviti treba i izgubljene lopte kojih je u Dalmaciji bilo previše, čak 27. No da ne bi ispalo da samo kritiziramo, treba reći da Pula u narednom susretu nimalo nije „autsajder“, štoviše na krilima jake centarske linije i kvalitetnog protoka lopte mogu itekako naškoditi Zadrankama. Hoće li, vidjeti ćemo u subotu.


PULA 1981 – RUDEŠ (nedjelja, 18:00)

Da su Puljani mogli birati, sigurno ne bi sezonu započeli gostovanjem kod Jazina. No raspored je tako nametnuo, a bivši premijerligaš je do bodova stigao dosta lako. Odsustvom nekih igrača gotovo polovicu šuteva uzeo je Amerikanac Hortman što je bilo dobro za njegovu statistiku, ali dosta predvidljivo za protivnika koji je sveukupno odigrao obranu na visokoj razini.

Sada u Pulu stiže Rudeš, mlada momčad koju predvodi iskusni Mario Galić, ali najzanimljiviji član tog sastava sigurno je 16-godišnji Roko Prkačin, sin proslavljenog košarkaša Nikše koji je u Rudešu na posudbi iz Cibone.

U prvom je kolu u porazu od Dubrave (71:81) proveo najviše minuta od svih igrača Rudeša, njih trideset, pritom postigavši devet koševa i podijelivši pet asistencija. Biti će ga zanimljivo vidjeti i u Puli. Ukoliko se momčad Branimira Pavića kompletira do nedjelje, mogli bi i upisati prve bodove.

Previous articleČetrnaesti okvir gola u sezoni, dva crvena kartona i poraz kod lidera sukus su lošeg popodneva za Novigrađane
Next articleNAJAVA | ČETVRTA NL NS RIJEKA – 8. KOLO | Teško je reći tko od istarskih klubova ima teži zadatak