Home Nogomet Istra 1961 NAJAVA | Kurilovec – Istra 1961 | Domaćin nije bezazlen, ali uz...

NAJAVA | Kurilovec – Istra 1961 | Domaćin nije bezazlen, ali uz pravi angažman – iznenađenja ne bi smjelo biti

SHARE
Antonio Ivančić

Nogometaši Istre 1961 sutra s početkom u 15:30 započinju okršaj šesnaestine finala Kupa Hrvatske u Velikoj Gorici kod i dalje opasnog Kurilovca koji ove godine igra Treću HNL Središte.

Istarska javnost je njih i ambicioznog mladog trenera Pericu Vidaka upoznala kroz lanjsku sezonu kad su igrali u ligi s Novigradom i Jadranom. Definitivno nisu „za baciti“ ili podcjeniti. Mislav Čunčić je kapetan i nekadašnji branič Zagreba u Prvoj HNL, a Marin Matoš je provjerena kvaliteta koja je igrala čak i u dresu Istre 1961.

Kad se tu nadoda mladi vratar Bogović, te nešto iskusniji ofenzivac Sedlaček kao i veliki broj igrača ponikao u Gorici, tada je jasno koliko Puljani moraju biti oprezni i koncentrirani.

Također, momčad Kurilovca u dobroj atmosferi dočekuje Istru 1961 jer su u subotu s 4:1 savladali ozbiljnu momčad Mladosti iz Petrinje te su se tom pobjedom popeli na peto mjestu Treće HNL Središte. Poznato je da Istra 1961 već više od 50 dana ne zna za pobjedu, točnije od 03. kolovoza kad su pobijedili Varaždince.

Nakon toga uslijedilo je čak šest utakmica bez pobjede u prvoligaškom društvu, a nekakav je dojam da ni igra više nije na onoj razini iz vremena kad je Prelec zadobio simpatije svih onih kojima je klub pri srcu.

No, prvoligaš je prvoligaš, kadar je širok dovoljno za ovakvu utakmicu, a za pretpostaviti je da će prigodu dobiti igrači s nešto manje minutaže koji bi također trebali proći u osminu finala Kupa Hrvatske. Naravno, angažman mora biti na visini.

Utakmicu sudi Ivan Župan iz Bjelovara, a pomoćnici će mu biti Nikola Kečkiš iz Virovitice i Goran Loparac iz Sladojevaca. Četvrti sudac je također iz Bjelovara, Ante Bundović, a delegat je Robert Balen iz Zagreba.