Home Nogomet Novigrad NAJAVA | Novigrad-Dugopolje | Baša: Atmosfera nije opuštajuća, ali vjerujem da ćemo...

NAJAVA | Novigrad-Dugopolje | Baša: Atmosfera nije opuštajuća, ali vjerujem da ćemo pokazati kakvi smo karakterno

Edi Baša desno (FOTO: HNK Hajduk)

Bez pretjerivanja, susret Novigrada protiv Dugopolja sutra na Lacu jedan je od presudnih u ovoj sezoni. Čak, možda se može reći i najvažnija utakmica u 2017/2018. A, protivnik nije lagan.

Dugopolje je treća momčad lige i iziskuje poštovanje na račun dosadašnjih rezultata. Imaju nekoliko provjerenih mladih nogometaša i stadion koji im omogućuje odlazak u Prvu HNL, pa vjerojatno postoje i ambicije u tom smjeru.

A tu je ligu igrao, između ostalih, i Edi Baša, zimsko pojačanje Novigrada te strijelac za jedinu pobjedu u drugom dijelu natjecanja. “U Sesvetama smo izgubili s velikom i nerealnom gol razlikom, ali mi jednostavno nismo bili na nivou koji je potreban za ostanak u ligi. Na rezultatu 2:0 mogao se dosuditi čisti jedanaesterac za nas, ali nije i u posljednjih 20 minuta smo se raspali, s time da smo imali prigode zabiti počasni gol”, rekao je sjajni napadač iz Gabrijelići kraj Pazina.

Što se tiče pritiska i imperativa, Baša objašnjava: “On je na nama od početka drugog dijela prvenstva, a na nama je da se napokon uzdignemo iznad toga. Nije lako, već neko vrijeme na svom terenu nismo odigrali dobru utakmicu, ali ovog puta si ne smijemo dozvoliti poraz. Treba nam pobjeda, a atmosfera nije bajna jer je situacija sve samo ne opuštajuća obzirom na ljestvicu i formu. No, svatko od nas mora dati sve od sebe za subotnju pobjedu i vjerujem da ćemo tu pokazati kakvi smo karakterno kao pojedinci, ali i momčad.”

Trener Anel Karabeg nema u kadru kartoniranih pa bi Dugopoljcima mogao suprotstaviti ponajbolji sastav. Međutim, i dalje ostaje problem travnjaka, koji je prema riječima upućenih, u izrazito lošem stanju. Susret započinje u 16:30.


DRUGA HNL – 26. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2127″]

DRUGA HNL – LJESTVICA

[jsStandings id =”28619″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

DRUGA HNL – 27. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2134″]