Home Nogomet Novigrad NAJAVA | Novigrad-Gorica | Bule: Svaki je bod bitan, mlada smo i...

NAJAVA | Novigrad-Gorica | Bule: Svaki je bod bitan, mlada smo i nova momčad

Nakon odličnog starta u sezonu, nogometaše Novigrada sutra očekuje novi ozbiljan ispit – sraz protiv Gorice. Momčad iz Turopolja i dalje je konkurentna za sam vrh ljestvice pa se očekuje odličan susret sutra na Lacu.

Bivši trener u omladinskoj školi Dinama, Dean Klafurić, na raspolaganju ima jako dobru momčad. Vratar Kahlina je provjeren, obranu drži iskusni Igor Čagalj, a “forte” u sredini je Mario Marina, također igrač sa mnogo nastupa u drugoligaškom društvu.

Pobijedili su Dugopolje na domaćem terenu i u Šibeniku dok ih je u prvom kolu “slomio” Dinamo II, ali treba reći da je Gorica u tom susretu promašila jedanaesterac na rezultatu 0:0.

Što se tiče Novigrada, to je jedan zanimljiv fenomen. U proteklih nekoliko godina, u više navrata istarska sportska javnost u jednom trenutku prognozirala je – “ovo bi mogao biti kraj novigradskog projekta.”

No, Novigrađani na svaki problem odgovore još boljim predstavama. Nino Bule preuzeo je momčad zimus i dobio gotovu momčad, a ovog ljeta od nje nije ostalo previše: “Da, ona je momčad bila na okupu dvije-tri godine i trebalo ju je samo voditi. Ovo je nova momčad i obrisi nekog rada tek se polako naziru, ali treba i reći da smo se ekipirali tek pri kraju priprema. Čini mi se da je ova momčad potentnija i brža, a nedostajati bi moglo iskustva.”

Ipak, razloga za brigu nema, predstave u prva tri kola dižu optimizam na Lacu koje je po treneru najveći problem: “U jako je lošem stanju. To nam predstavlja veliki problem jer ne možemo prezentirati ono što bi voljeli.”

Bule je svojedobno blisko surađivao sa sutrašnjim kolegom na klupi, Klafurićem: “Zajedno smo vodili juniore Dinama, točnije on je bio glavni trener, ja pomoćnik. Jako se dobro poznajemo, imamo slične poglede na nogomet i zahtjeve koje dajemo”, rekao je Bule, a onda skromno priznao: “No, ne ovisi mnogo toga o nama, već o inspiraciji samih igrača.”

Zaine Pierre je postao član Novigrada, ali se još čeka njegov debi zbog birokracije dok je za sutrašnji ogled upitan Nemanja Belaković zbog problema sa preponom. Bez obzira na to, ciljevi trenera Novigrada ostaju isti: “Za mene je svaka ne izgubljena utakmica pozitivan rezultat. Svaki je bod bitan, jer smo mlada i nova momčad”, okončao je Nino Bule, strateg novigradskog drugoligaša. 

NOVIGRAD | 4-2-3-1 | Nemec – Pralas, Vyatkin, Burić, Pamić M. – Živković G., Pilj – Filipović, Batelić, Smirnov – Samac

Sudac utakmice: Mario CINDRIĆ (Zagreb)

[jsMatches id =”15481″ quantity=”6″ matchtype=”1″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”1″ morder=”0″]

[jsStandings id =”15481″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk”]