Home Nogomet Prva ŽNL Istra NAJAVA – OKRŠAJ ‘MLAĐARIJE’ | Lukman: “Mi smo spremniji u svim pogledima...

NAJAVA – OKRŠAJ ‘MLAĐARIJE’ | Lukman: “Mi smo spremniji u svim pogledima nego u devetom mjesecu”, Dorčić: “Čeka nas teška utakmica”

Mlađarija. Tako zovu pojedini sportski komentatori mlade reprezentacije Hrvatske, a mi ćemo istarsku „mlađariju“ gledati ove subote, pred kamerama tvrtke Sempre Qui, od 15:30 sati kada u Funtani gostuje Mladost iz Rovinjskog Sela.

U posljednjem zapisniku utakmica te dvije momčadi, igralo je 15 igrača mlađih od 21 godine! Naime, Mladost iz Rovinjskog Sela protiv Žminjaca krenula je s četiri U18 igrača, a u igru su ušla još tri naknadno. Funtana je otišla na Grabre s četiri igrača U21 kategorije u prvih 11, a s klupe je minute ugrabilo još četiri.

To ide na ponos trenerima Saši Lukmanu i Vjekoslavu Dorčiću, a prvome smo riječ dali strategu Mladosti iz Rovinjskog Sela, onog kojeg hvale mnogi:

„Da, mnogi nas hvale. Redovno nakon svake utakmice od strane igrača i trenera protivničke momčadi, sudaca, delegata slijedi isto pitanje.. Pa, kako je moguće da vi imate samo 10 bodova? Ali eto, to je nogomet.. Nesreća, pehovi, mentalna blokada, neiskustvo većeg dijela ekipe su glavni razlozi toga. Moja ekipa i ja ne mislimo ostati samo na pohvalama za dobru igru nego i za konkretan rezultat. Od kluba “slučaja” prošlo ljeto relativno brzo došli smo do 19 igrača u prosjeku na treningu za mjesec veljaču i na tome temeljim svoj optimizam pred nadolazeće utakmice. Mladi jesmo, da se izbroji minutaža igrača zaštićenog godišta vjerujem da dajemo najviše minuta mladima, ali oni to svojim radom i zaslužuju.”

Što ćemo sa Funtanom – s razlogom su na vrhu: “Protivnik je temeljito ‘izanaliziran’ (pohvale kolegi Dorčiću na prezentacijama njegove ekipe), a mi smo spremniji u svim pogledima nego u devetom mjesecu kad smo na domaćem terenu poraženi 0:1 (iz kaznenog udarca) tako da očekujem našu najhrabriju i najbolju utakmicu ove sezone. Pozitivnom energijom i vjerom u sebe brzo ćemo preokrenuti sezonu u našu korist!”

Trener Funtane, Vjekoslav Dorčić je na temu mlađih i starijih igrača rekao: „Imamo zaista veliki broj vrlo dobrih mladih nogometaša, ali iskoristio bih ovu priliku da pohvalim i starije, koji im omogućavaju ugodnu atmosferu za razvoj. Drago mi je da imam veliki broj mladih nogometaša na raspolaganju i nadam se kako ću imati priliku što više pružiti im prilike i ovog proljeća.“

Jesmo li dobro shvatili, utakmica protiv Mladosti mogla bi biti lagana? „Ma, niti slučajno. Respektiramo apsolutno svaku momčad u ovoj ligi, a kamoli Mladostaše koji su izabrali put po kojem idu na kojem im treba čestitati. Možda im je nekad teže, ali u pravom su smislu riječi „mladost“, opravdavaju ime koje nose. Govorim dečkima ovaj tjedan ono što stvarno mislim, a to je da nas čeka teška utakmica u kojoj ćemo pobijediti samo ako budemo pravi“, rezonirao je za kraj Dorčić.


Previous articleOve subote u medulinskom kampu Kažela ekipno PH u krosu
Next articlePOZNAT RASPORED ZAVRŠNICE | U Pazinu ovog vikenda igra gotovo 200 najmlađih nogometaša