Home Nogomet Prva ŽNL Istra NAJAVA | OKRŠAJ ZA TITULU | Dorčić: “Za ovakve utakmice treniramo!”, Pamić:...

NAJAVA | OKRŠAJ ZA TITULU | Dorčić: “Za ovakve utakmice treniramo!”, Pamić: “Nadam se da će ovo biti prava nogometna fešta!”

Najčešće u sezoni imaš uspona i padova, ali sve se mnogima svodi na nekih 90 minuta. Za nogometaše Funtane i Žminja ovog je puta baš tako. Tko god dobije, može slaviti titulu prvaka Prve ŽNL. No, Žminjcima je ipak teže.

Funtana igra na svom terenu i u slučaju pobjede, sigurno su prvaci lige. Žminjci, pak, osim što su u gostima, nakon toga imaju još jedno kolo, a iako su favoriti na svom terenu protiv Muntića, neće to biti jednostavnih 90 minuta.

Momčadi su gotovo kompletne (nedostaje sigurno tek Ciglar u redovima Funtane), iako ima „načetih“ na obje strane, a prvom smo „mikrofon“ dali Vjekoslavu Dorčiću, treneru Funtane: „Zbog ovakvih utakmica treniramo. Smatram da tko god pobijedi od ove dvije momčadi, zaslužio je naslov te bih rekao da je ova situacija u kojoj igramo utakmicu za titulu nagrada za igrače obje momčadi“, kaže Dorčić pa nastavlja:

„Momčad Žminja, naravno, respektiramo i pohvaljujemo, ali to radi i ljestvica. Svima je jasno da imaju odličan napad posebno, ali i ostatak momčadi na visokoj razini kvalitete. Ipak, znam da ćemo ostati ponizni i vjerujem u svoje momke i znam da će u nedjelju dati svoj maksimum kako bi klubu donijeli naslov prvaka.“

Za kraj, Dorčić je kratak i jasan: „Nadam se lijepom dekoru, dobroj posjeti, lijepom vremenu i odličnom nogometu, a onda neka pobijedi bolji.“ Momčadi su u protekle tri utakmice upisale devet bodova pa ne čudi što utakmicu dočekuju s puno samopouzdanja. Ipak, i Manuel Pamić, trener Žminjaca, je očekivano kurtoazan pred nedjeljnu utakmicu.

„Funtana je odlična momčad, tu uopće nema spora. Teže igri i zato mi je drago da baš s njima igramo ovu važnu utakmicu. Naravno, ne smatramo da će nam biti lako, svjesni smo težine zadatka, ali i prilike da osvojimo naslov, o čemu tijekom prvenstva veći dio nismo ni razmišljali.“

U svojoj karijeri Pamić je bio poznat po tome što mu kompromis u igri nije bio opcija, a i kao trener želi maksimalan angažman svakog igrača: „Iskreno, volio bih da više želimo taj naslov. Na trenutke imam osjećaj da nismo treća momčad lige sa šansama za titulu. U nedjelju na teren moramo izaći i pokazati da želimo naslov prvaka donijeti u Žminj i napraviti prva od dva potrebna koraka za to“, kaže Pamić pa dovršava u korektnom tonu:

„Zaista se nadam da će ovo biti prava nogometna fešta te bih volio da opravdamo očekivanja gledatelja kojih će, nadam se, biti puno. Neka pobijedi bolji, a naravno da se nadam da ćemo to biti mi.“

Utakmica se igra u nedjelju, 28. svibnja 2023. godine, s početkom u 10:30 sati, a istu prenosi i Sempre Qui Streams. Ipak, dekor će sigurno biti poseban pa je sigurno kako će mnogi nedjelju ujutro biti na licu mjesta.


Previous articleDOMAĆIN JE GRAD TRIER: Pazinjani na Europskoj ligi u cornholeu
Next articleKREĆU TURNIRI | Ghia Sport predstavila veliku akciju s najboljom loptom na tržištu!