Home Rukomet Premijer HMRL NAJAVA | Poreč-Umag | Filipović: Poznajemo se jako dobro; Severec: Oni su...

NAJAVA | Poreč-Umag | Filipović: Poznajemo se jako dobro; Severec: Oni su u Velom Joži favorit

SHARE
Josip Maršan (FOTO: MRK Umag)

Derbi Porečana i Umaga najdugovječniji je od svih premijerligaških u Istri jer su Labinjani tek u tu ligu stigli, a Buzećani iz nje ispali prije tri godine. Na zapadnoj obali Istre izgleda da se igra najbolji rukomet u Istri.

POREČ – UMAG (subota, 19:00)

O tome svjedoči ljestvica, iako je teško još uvijek donositi zaključke. Primjerice, teško je reći da su Umažani favoriti, iako imaju četiri boda više od Porečana koji su u znatno boljoj formi.

Umažani su u prošlom kolu remizirali kod kuće sa Zametom: “Dogodio nam se loš dan. Nismo uopće dobro izgledali na terenu, ni u napadu ni u obrani dok je Zamet odigrao dobru utakmicu i zasluženo su osvojili bod”, samokritičan je na početku bio ponajbolji igrač lige, Tomislav Severec, pa se osvrnuo na okršaj u Poreču:

“Očekujem jednu odličnu utakmicu u kojoj je Poreč doma favorit, ali ćemo i mi dati sve od sebe kao i uvijek. Oni su iskusna momčad čija okosnica Mataija, Thoss, Rađaković i Perić igra već duže zajedno, a sa Sakićem i Petrovom imaju odličnu i obranu.”

No, da Poreč nema samo tu četvoricu kvalitetnu, potvrdila je i utakmica u Vinkovcima gdje su veliki obol dali vratar Karić, ali i raspucani mladi Ivan Filipović: “Bila je to jedna veoma teška i iscrpljujuća utakmica, iako se to možda ne čini po rezultatu. Krenuli smo dobro od samog početka, bili fokusirani i uhvatili smo ih nespremne u početku te stvorili prednost koju smo uspjeli držati na distanci do kraja utakmice.”

O susretu s Umagom Filipović kaže: “Poznajemo se jako dobro, nema tu nekih velikih izmjena u njihovom sastavu. Bez previše priče, čeka nas tvrda tekma, pravi derbi u kojem sigurno želimo samo dva domaća boda.”


PREMIJER HMRL – 9. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2613″]

PREMIJER HMRL – LJESTVICA

[jsStandings id =”32782″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

PREMIJER HMRL – 10. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”2614″]