Home Nogomet Prva ŽNL Istra NAJAVA | PRVA ŽNL – 9. KOLO | Pačić: Idemo po prva...

NAJAVA | PRVA ŽNL – 9. KOLO | Pačić: Idemo po prva tri gostujuća boda

SHARE
Damir Pačić, trener NK Ližnjan

Umag i Medulin 1921 prvu utakmicu devetog kola Prve ŽNL. Domaćin će u susret bez veznjaka Krunoslava Klepača, a gosti dolaze na umjetnu travu kao veliki favoriti, svemu usprkos.

Žminjci će prvu pobjedu pod novim trenerom tražiti protiv Banjola, i to bez pomoći Nikole Ermana, dok je i dalje kažnjen Dalen Peršić, veznjak Banjola. Gosti jesu favoriti, ali žminjski je teren neugodan za svakog.

Derbi kola igra se u Vrsaru gdje se susreću četvrta i peta momčad prvenstva. Potpićanci imaju dvije pobjede zaredom, a Vrsarani su u proteklih pet utakmica uz Banjole najbolji skor, s četiri pobjede i remijem. Domaćinu će nedostajati napadač Marko Kontošić.

Buježi su veliki favoriti protiv “davljenika” iz Valbandona koji su sve svoje bodove osvojili protiv momčadi iz donjeg doma ljestvice pa su domaćini u prednosti.

“Probuđena” Istra koju hvale svi koji su protiv nje igrali dočekuje nešto lošijeg gosta, Smoljance Slobodu. Momčad Damira Buršića ima tri poraza u gostima zaredom, a Istri je krajnje vrijeme za “sakupljanje” bodova.

I bez kartoniranog Vilija Šafradina, Ližnjanci su u prednosti na Tivoliu. Velovršani vjerojatno neće biti dugo “uzdrmani” visokim porazom, ali Damir Pačić u svojem kadru ima nekoliko iskusnih majstora za ovu ligu…

Morali smo trenera Ližnjana nazvati nakon susreta protiv Buja koji je izazvao mnogo pažnje zbog “lopti u šumi”, ali Pačić spušta tenzije:

“Ne bih previše govorio, nije moj stil, ali naglasimo bitno – u nijednom trenutku se nije dogodilo da na ograđenom dijelu terena nema nijedne lopte. Dakle, jedna se izbaci, dvije ostaju. U svakom trenutku na terenu je bila jedna lopta za igranje.”

Iza Velovršana je visok poraz, ali Pačić je oprezan:

“Igraju doma, bodovi su im silno potrebni i sigurno se neće predati unaprijed. Idemo po tri boda, ali se moramo postaviti ozbiljno.”

Podcjenjivanje je glupa opcija, kaže trener Ližnjana: “Kao što i samo vidimo, na domaćem terenu smo jedna momčad, na gostujućem druga. Zbog toga, svako podcjenjivanje moglo bi nas skupo koštati.”


PRVA ŽNL – 9. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”1012″]

PRVA ŽNL – LJESTVICA

[jsStandings id =”17669″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk”]

PRVA ŽNL – 10. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”1013″]