Home Košarka A1 Liga košarkaša NAJAVA | Pula 1981-Sesvete | Nicević: Imamo potencijal boriti se za sam...

NAJAVA | Pula 1981-Sesvete | Nicević: Imamo potencijal boriti se za sam vrh lige

SHARE

Košarkaši Pule 1981 ovog vikenda, točnije u subotu 05. listopada, s početkom u 18 sati, u Domu sportova Mate Parlov, kreću s novom prvoligaškom sezonom. Na otvaranju prvenstva protivnik Puležanima biti će sastav Sesveta.

To je nova momčad u Prvoj muškoj ligi koja je stigla u nju nakon lanjskih kvalifikacija, a momčad Sandra Nicevića mora prije svega zaustaviti, ili barem usporiti, njihovog najboljeg igrača i kapetana Darija Papka.

Trener Pule 1981 Sandro Nicević pripreme ocjenjuje na sljedeći način: „Ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan odrađenim, ali sam iskreno zadovoljan napretkom kojeg je ova momčad pokazala od početka priprema do danas. Osnažili smo se po pozicijama kako smo željeli i mogu reći da nam se dosad svaka akvizicija pokazala dobrom.“

Sesvete su prvi protivnik, ali o njima nema previše informacija: „Nemam neke konkretne i koncizne informacije, ali ovo što smo vidjeli u kvalifikacijama je da bi nam ta njihova ne velika organiziranost mogla zasmetati, ukoliko ne nametnemo svoj ritam. To možemo napraviti prije svega dobrom obranom kojom bi stigli do lakih poena kroz kontranapad.“

Tek je prvo kolo, ali Nicević je odgovorio i na pitanje oko ambicija što se tiče cijele sezone: „Osobno, bio bih zadovoljan s plasmanom u Premijer ligu, iako je dosta rano o tome govoriti. Cijela momčad ima potencijal da se bori za vrh ljestvice i sigurno da je želimo što bolji rezultat, ali treba respektirati i ostale momčadi te reći kako su dobro pojačali i Samobor, i Jazine i Dubrovnik. Ipak, među četiri najbolje momčadi nas nekako vidim“, zaključio je Sandro Nicević, nekad sjajni igrač, danas trener Pule 1981.