Home Nogomet Treća HNL Zapad NAJAVA | Rudar-Segesta | Čupić: Segesta je svako sljedeće kolo sve teži...

NAJAVA | Rudar-Segesta | Čupić: Segesta je svako sljedeće kolo sve teži protivnik

Nogometaši labinskog Rudara pred sobom imaju susret u kojem mogu podosta izgubiti, ali malo dobiti. Dolazi im najstariji klub u Hrvata, sisačka Segesta, koja iza sebe ima “burno” ljeto.

Pripreme su započeli kada su se preostali trećeligaški klubovi već umorili od njih, a momčad je sastavljana u hodu. I upravo zato treba reći da je Segesta na polovici rujna barem upola jača od one koja je započela prvenstvo.

Prije svega za Kenana Čejvanovića. Kada igrač u karijeri igra za Rijeku, Karlovac i armenski Ararat, onda je jasno da govorimo o elitnom braniču za Treću HNL Zapad, pogotovo ako ima 31 godinu, što znači iskustvo, ali i još uvijek fizički kapacitet. Inače, Čejvanović ima čak 44 prvoligaške utakmice u nogama pa je veliko pojačanje za Segestu.

Mario Garba je “uplovio” u peto desetljeće života, ali je poznato ime. Trideset i devet nastupa u Prvoj HNL za TŠK i Kamen Ingrad protiv Opatije “izdržao” je 83 minute na terenu, a momčad je osvojila bod protiv jedne od najjačih u ligi.

Zbog toga, Rudari imaju nezahvalan zadatak za sutra. Igraju protiv ni približno loše momčadi kakvom je svi smatraju, i to na svom terenu. Pobjeda je imperativ, a trener Franko Čupić djeluje oprezno i optimistično:

“Jako važna utakmica za nas. Moramo pokazati pravo lice nakon subotnjeg ‘šamara’ kojeg smo dobili u Zagrebu. Dogodio nam se loš dan i to protiv odlične momčadi Zagreba. To nam se ne smije događati, ali nad prolivenim mlijekom nema smisla plakati. Još sam ljut na dečke, najviše zbog pristupa u Zagrebu. Sutra imamo priliku iskupiti se pred svojom publikom. Segestu treba shvatiti ozbiljno, bez obzira na njihove probleme jer je vidljivo da su iz kola u kolo sve teži protivnik.”

RUDAR | 4-3-3 | Pavlić – Škopac, Licul, Kurtić, Makić – Maksenčuk, Šurković, Ivanović – Jokić, Macan, Juričić

Suci utakmice: Mario JELIĆ, Hrvoje VRBANEC, Martina NERALIĆ, Vlatko JUREŠIĆ

Delegat: ŽUPAN

[jsMatches id =”15688″ quantity=”9″ matchtype=”1″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”1″ morder=”0″]

[jsStandings id =”15688″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk”]

  • MAKSIMIR IMA -3 BODA