Home ISTRA Ostali sportovi NAJAVA | Rukometašice Umaga s promijenjenim sastavom ulaze u novu sezonu

NAJAVA | Rukometašice Umaga s promijenjenim sastavom ulaze u novu sezonu

Foto: ŽRK Umag

Rukometašice Umaga sutra započinju novu sezonu u 1. HRL za žene. U prvom kolu odlaze na gostovanje kod ŽRK Osijek. Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 19:00h. Ovo će biti prva prilika da vidimo Umažanke u natjecateljskoj utakmici nakon prošle, povijesne, sezone.

ŽRK Umag u ljetnoj stanci napravio je mnoge promjene. Kao što smo već spominjali Bruno Maros i Ivan Sever napustili su pozicije trenera i pomoćnog trenera, a na njihovo mjesto došli su Laris Mujkić i Valentino Štingl.

Osim toga, Ines Lisjak nakon samo jedne sezone napustila je klub te prešla u redove Lokomotive. Tea Bunić i Kristina Plahinek otišle su put Izraela, a od ove sezone njihov novi klub je Maccabi Rishon Le Zion. Andrea Pavić braniti će bolje ŽRK Rudar Labin, a Nikolina Nushi je nova igračica Olimpije Osijek.

Iako je ekipa zadržala svoj kostur Pavković – Barišić – Miočinović Umag se pojačao na raznim pozicijama.

Na poziciju kružnog napadača stigle su dvije nove igračice. Ivana Raičković došla je s Islanda gdje je branila boje UMF Selfossa, a Ivana Grbačević pristigla je iz ŽRK Osijek. Umag se pojačao na poziciji vratarke, pa će tako uz Luciju Blašković na golu biti i Milica Radulović koja dolazi iz Izraela.

Upražnjeno mjesto na lijevom nastalo odlaskom Kristine Plahinek popunit će Aleksandra Borizovska iz ŽRK Kumanovo, a širinu na desnom krilu donijela je Ana Vrančić iz ŽRK Borac. Također, vanjsku liniju pojačala je Sara Sablić koja će igrati na poziciji lijevog vanjskog. Sablić je prošle sezone nastupala za ŽRK Osijek.

Treba spomenuti i povratak sestara Imamović koje su se nakon nekoliko godina pauze odlučile vratiti rukometu.

Previous articleZekićeva momčad apsolutni favorit protiv Istre 1961
Next articleNA BAHALIN PO ISKUPLJENJE: Kovari moraju dati maksimum kako bi izbjegnuli četvrti uzastopni poraz