Home Rukomet Druga HŽRL Zapad NAJAVA RUKOMETNOG VIKENDA: Porečani i Umažani u Dalmaciji, istarski derbi u Puli

NAJAVA RUKOMETNOG VIKENDA: Porečani i Umažani u Dalmaciji, istarski derbi u Puli

Rukometaši Poreča u Premijer HMRL ovog vikenda gostuju u Trogiru, točnije u subotu 29. listopada, s početkom u 18:30 u SD Vinka Kandije. Trogirani imaju dvije pobjede u šest susreta i sigurno Porečani mogu pobijediti, što sugerira i ljestvica, ali im lako sigurno neće biti.

Nešto lakše bi trebalo biti rukometašicama Rudara, vodećoj ekipi Druge HŽRL Zapad koje pola sata ranije, u subotu od 18 sati, na svom parketu dočekuju Murvicu. Nakon pet susreta gošće iz Crikvenice imaju tri pobjede i dva poraza, a predvodi ih bivša Labudica Ivona Skorić.

Prva HRL Jug, drugi muški rukometni razred, ponovno donosi istarski derbi. Pulska Arena od 17 sati ove subote dočekuje Buzećane koji su u tom susretu izraziti favoriti. No, u ovakvim susretima teško je prognozirati unaprijed, derbiji poluotoka su uvijek zanimljivi.

Dva i pol sata kasnije, u 19:30, Rovinježi će dočekati Ardiaei, a od 20 sati u Labinu kod Rudar Adria Oila gostuje Zadar 1954. U subotu će po prvi put, pred domaće goste na teren stupiti mladi i perspektivni Luka Matačić, veliki potencijal koji je ove sezone došao pojačat redove Rudara, ali odmah na početku dešava mu se peh, te sezonu nije mogao počet planski sa cijelom ekipom. Luka je pretrpio lom prsta koji ga  usporio u startu.

Posljednji rukometni susret istarskih klubova ovog vikenda igra Umag, na gostovanju kod akademije Balić Metličić, a utakmica se u nedjelju igra od 16:45 sati.